Før kampen: Odd – FKH

Hjertemedisiner, anyone?

Vi lever i en spennende tid. Trump er fortsatt president i USA, den norske sommeren er her, og utenlandske selskaper invaderer jernbanenettet. Dog blekner alt mot det dette Odd-laget kan stelle i stand i tredjerundekamper i cupen. Var det noen her som ikke kjente et snev av hjerteinfarkt onsdag kveld? Den som sier noe annet, juger!

Søndag er det klart for et nytt elektrifiserende oppgjør, da Haugesund kommer på besøk. Med en turbulent oppkjøring og vårsesong i bagasjen, så ble det heller ikke bedre den siste uken. Mer om det nedenfor. Haugianerne står nå med seksten poeng på elleve kamper, og har såvidt klart å karre seg opp på 8. plass. Som kjent så dro Eirik Horneland nordover for å gjøre braksuksess i Trondheim, noe som betød at Jostein Grindhaug igjen tok på seg ansvaret på sidelinjen.

Frem til noen dager siden, så trodde vi at vi skulle møte en av eliteseriens friskeste formspisser. Ibrahim Wadji hadde fått fart på sakene etter en tung høst, og har blitt sentral i gjestenes angrep. Men som dere sikkert allerede kjenner til, så stiller han ikke til start på søndag. Morfin er altså stoffet fyren skal ha prestert å stappe i seg, etter en runde magasjau med påfølgende inntak av senegalesiske mirakelmidler. Vi skal ikke være bombastiske før B-prøven er klar, men dette ser i beste fall ut som et hodeløst valg. Vi husker vel alle en sak om en skiløper og leppesalve, og hva fasiten ble på den visa.

I Haugesunds Avis’ siste podcast kan man høre at Stølås’ skade, og en mulig Wadji-avgang vil være en sportslig katastrofe. Det ble sagt før de siste dagers avsløringer. Så hva tenker man i araberland nå? Er det et pågående fotball-ragnarok i emning på Haugalandet? Vi får se.

Én som har gjort sine saker bra, er Mikkel Desler. Dansken ble hentet fra Odense før årets sesong, og han har spilt samtlige eliteserieminutter som høyreback. Det har ikke blitt scoringer eller assist så langt, men nykomlingen har gjort sterke bidrag defensivt, og er vanskelig å ta seg forbi. Han blir fort vekk en nøkkelnøtt som må dirkes opp, og/eller knekkes.

Det Odd har vist frem i det siste har ikke hatt et medaljestempel, men det er fullt mulig å få tendensene på sin side igjen. Intensiteten defensivt og i gjenvinningsspillet må opp, slik at laget vinner ballen høyt i banen, samtidig som at man klarer å stenge av mellomrommet. Tidligere har det høye presset vært en suksessfaktor, og det er noe av det viktigste å få i gang igjen. Det betyr at frekvensen i angrepsbeina må opp også uten ball, og at ballførers pasningsrom stenges av.

Noen tunger hevder at Elba Rashani var småsyk i forkant av sarpekampen, og det er mye mulig det er sant. Uansett, så er det for Odds del viktig å få fart på Elbassen igjen, for denne sesongen har han vist hva han er god for. Han er en mann med mange ferdigheter å spille på, i kraft av tempo, ballbehandling, avslutningsevne, og press-spill. Med Rashani i sving, så er sannsynligheten for tre poeng langt hyggeligere!