Fjerde dag i Oddvent!

Hva kan vi lese om under den fjerde luken?

Årets norgesmesterskap startet med et lokaloppgjør av den gode, gamle sorten. Tigrene fra Tollnes øynet en storskalp, og det var nok det som resulterte i den noe dyre billetten. Men trass i store vyer, så ble det for mye å bite over for de gulstripede. Fem ganger nettet gjestene, noe som holdt til avansement i massevis.

Det ble forventet tøffere motstand i 2. runde, da luftslottet 2. divisjonslaget FK Tønsberg ønsket oss velkommen på (kunst)Gressbanen. «Vi har ikke tapt på forhånd», proklamerte lagets trener til lokalblekka før oppgjøret. Vel, i etterkant kan vi konstatere at tap ble det. 0-6.

Vi var ett hakk videre, og i 3. runde var det Asker som sto for tur. På Føyka stadion møtte vi et lag som ønsket å gjøre det vanskelig for oss, og vertene skulle vise seg å bli en hard nøtt. For det var ikke mange minutter avspilt da Jon Herwig Carlsens favoritter sendte seg selv i føringen. Og det kunne sett styggere ut etter de første minuttene, da askerladdene spilte seg frem til flere store muligheter.

I de aller fleste tilfeller ville vi fått hjemmebane i 4. runde, men ikke i år. I stedet vanket det tur til en vrien bortearena; Alfheim. Og særdeles spennende skulle det vise seg å bli. Gutan tok ledelsen etter 13 minutter. Dog klarte Odd i kraft av Bentley å snu oppgjøret, og 1-2-scoringen rett før hvilen så lenge ut til å bli avgjørende. Men 13 minutter før slutt måtte Rossbach kapitulere, og da ingen flere mål var å se før full tid, måtte lagene ut i ekstraomganger. Norwegian-flyet hjemover ble utsatt, og gutta gjorde seg klare for en ny halvtime.

Dessverre viste det seg at vertene forberedte seg best, og det var ikke ufortjent at Thomas Lehne Olsen satte inn kampens siste mål i første ekstraomgang. Dermed ble det klart at årets finale måtte ses fra sofaen. Dog med den visshet om at neste sesong satser vi alt på å vinne sesongens siste oppgjør!