Før kampen: AaFK – Odd

Vi danser oss videre!

Oddegutta har så lang gjennomført en målrik treningskampsesong, og førstkommende torsdag venter neste slaktoffer! Aalesund i Aalesund er det som gjelder denne gangen.

Tre sentrale punkter

1: Aalesundingene har etter sigende stort sett scoret på dødball. Hvordan vil Semb & co. holde unna det som i år er ganske uprøvd motstand?

2: Får Rafik Zekhnini fart på sakene?

3: Klarer Oddegutta å holde konsentrasjonen kampen igjennom? Mot Jerv så vi mye ymse, og det kunne fort endt med et mindre hyggelig resultat.

Hvem er AaFK?

Aalesunds kommer fra en av få byer som har brent oftere enn Skien; nemlig Ålesund. Der spiller de sine hjemmekamper på Color Line stadion, som for øvrig ikke anløper stedet. Ti tusen, syv hundre og søttiåtte tilskuere blir IKKE å finne på stadion denne gangen, men teoretisk sett så kan det skje. Trond Fredriksen går på sitt tredje år som hovedtrener, noe som betyr at han er blant de lengstsittende trenerne både i klubben og serien de senere år.

AaFK ble stiftet 25. juni 1914, som byens andre fotballklubb (Rollon stiftet tidligere samme år). Klubben levde fram til våre dager et skyggeliv i norsk fotball, og de var ikke å se i eliten før 2003, Riktignok lå klubben på 2. plass på maratontabellen i Adeccoligaen fram til opprykket, men det skulle altså ta lange tider før fylkets største by skulle få en klubb på toppnivå. De første årene var en real berg og dalbane, og 2007 var den første tippeligasesongen hvor de klarte å unngå nedrykk. Siden den gang har de ikke sett seg tilbake, og klubben har blitt sterkere år for år. I 2009 og 2011 ledet Kjetil Rekdal klubben til deres to eneste nasjonale triumfer, og de har tidvis klart å blande seg inn i medaljestriden

Men etter Rekas tid så har pila pekt nedover, og bunnmålet kom da Harald Aabrekk fikk fyken etter bare fire kamper bak spakene i 2015.

Til tross for den relativt korte befarenheten med elitespill, så har laget huset mange kjente spillere. Noen av de mest prominente er Dede Anderson, Johan Arneng og Anders Lindegaard. Klubben har også tatt i bruk gamle og nyere Oddere. Andreas Lie, Håvard Sakariassen og Lars-Kristian Eriksen har alle akslet den oransje drakta. Sistnevnte riktignok bare opp til jugendnivå.

Første kamp

Dette bekjentskapet går ganske langt tilbake, og vi må til 1968 for å finne den første vennskapskampen. Også da var Aalesundingene verter, men dessverre ikke av den gjestfrie typen. 2-0 sto det da kampen var avsluttet.

Den historiske duellen

Og det var et resultat som i stor grad representerer Odds hell på sunnmøre, hvertfall frem til det nyeste opprykket. Bare to ganger før 2007 stakk Norges eldste lag av med seieren, og få av kampene endte med poengdeling. Heldigvis har det bedret seg etter Adecco-oppholdet, og Oddegutta har knappet kraftig inn på ledelsen. Per idag har vi hentet hjem fem triumfer, mot Aalesunds åtte. De resterende to består i mer eller mindre fortjente poengdelinger.

Forrige oppgjør

Forrige gang lagene møttes utenom sesong, var i 2007. 26. januar, for å være mer spesifikk. Dagens verter hadde nylig rykket opp, og skulle møte et Oddlag i en tilnærmet sportslig krise.

Denne gangen gikk alt så mye bedre. Riktignok scoret Aalesund ved to anledninger, men da Per Nilsson, Olof Hvidén-Watson og Tor Hogne Aarøy (selvmål) alle nettet for hvittrøyene, så ble det jubel i Skiensleiren.

Sesongen så langt

Dansetrøyene fra vest avsluttet fjorårets sesong på en noe overraskende niendeplass, etter at de tapte alt som var på vårparten. Denne sesongen håper de å starte langt bedre, noe de nok har hatt i tankene under vinterens treningskamper.

Men det har ikke blitt mye å juble for. Brattvåg og Hødd ble oppskriftsmessig parkert, men laget klarte bare uavgjort mot Shandong Luneng og Kristiansund, og Spartak Moskva og Kristiansund ble mer enn en håndfull for Trond Fredriksens gutter.

Utilgjengelige spillere

Odd stiller uten Sondre Rossbach, og etter alle solemerker uten Fredrik Oldrup Jensen.

Tangaene danser sin egen dans, og vil ikke at andre skal vite hvordan ståa er.

Neste kamp

Odd – Arendal

17.03.2017, kl. 16.00

Skagerak Arena

Dommer

Måtte gudene vite.

Til slutt

Aalesund borte har tradisjonelt sett vært en tøff utfordring for oss Stolte Telemarkinger, men som i de siste årene så har denne nøtta myknet opp. Odd møter et lag som scorer lite mot kvalifisert motstand, og som slipper inn ditto mye. Det kan bli en festlig aften på vestlandet!

Kommende turer

rosenborgodd

stabaekodd

vikingodd

lillestromodd

haugesundodd

sandefjordodd

sogndalodd

aalesund-odd