Før kampen: Arendal – Odd

Mai-galskapen fortsetter!

Kan vi ha det stort bedre? Årets sesong har til nå vært en gedigen fest, og søndagens låvedans på Åråsen la på ingen måte en demper på den gode stemningen. Det er enkelt og greit lite å sette fingeren på, nå som også effektiviteten ble bedret mot Lillestrøm. Vi vinner hjemme, borte, på kunstgress, på naturgress, Torgeir er i kalasform og er (delt) serieleder. Vi vil ikke jinxe noe, men dette er jævlig gøy!

Onsdag er det duket for 2. cuprunde, og vi skal altså en tur til sørlandet. Arendal er ikke et lag vi kjenner særlig godt til, men da vi utplasserte en undercover-agent på tribunen under deres kamp mot Moss 11. mai, så har vi noe å gå på. Steinar Pedersens lag gikk ut i en 4-3-3-formasjon, men med kantspilleren Ulrik Reinaldo Berglann i en fri rolle. Med det blir det en annerledes 4-3-3 enn det vi vanligvis ser, selv om mye av ballforflytningen gikk gjennom ankeret; Ex-Odderen Kim Kvaalen.

Nevnte Berglann vil bli en nøkkel i denne kampen, og han må stoppes. Nordlandsbrasilianeren er en rask og driblesterk ving, som har stelt i stand trøbbel for oss før. Seinest i 2017 skapte han ubalanse i våre rekker flere ganger, og satt én ball bak vår sisteskanse. Da som Jerv-spiller i treningskamp på Skagerak Arena.

Andre spillere fotballkjennere kan dra kjenselen på er Øyvind Knutsen (Ex Jerv), Dejan Corovic, Avni Pepa (Ex Start), Reiss Greenidge (Ex Sogndal), Andreas Bruhn Christensen (Ex Aalborg og Randers), Stian Michalsen (Ex Viking), Rasmus Lynge Christensen (Ex Midtjylland og Hobro), og Markus Håbestad (Ex Start).

Vi er naturligvis store favoritter i dette oppgjøret, men det er likevel ikke en motstand som skal tas lett på. Som nevnt ovenfor så besitter laget spillere med erfaring på høyere nivå, og vi møter garantert svært motivert motstand. Hvis vi skal være sikre på avansement så må tempoet, presisjonen og den defensive disiplinen fra de foregående kampene ivaretas.

Vi møter sannsynligvis et dyptliggene lag, som vil nekte oss rom sentralt. Derfor er vi avhengige av at tempoet i sideforflytningen er høy, slik at hjemmelagets forsvar strekkes. Da blir det mer rom for indreløperne å gå i, og mer plass til overlappinger. Spesielt på Sander Svendsens side kan det skje mye, og med litt mer plass der så kan dette bli riktig så gøy!

Det går ikke buss til denne kampen, men vi håper at så mange som mulig finner veien nedover. Praktisk informasjon om kampen finner du her.

Fort Falkum viser ikke kampen.

Heia Odd!

NB: Forrige gang Odd tok turen til Arendal, så vant vi 5-0. Frodesan signerte tre av disse, og derav det flotte bildet. Det skjedde i 2012.