Før kampen: Asker – Odd

Her i huset føyker vi ikke asken under teppet!

Sola skinner, og gutta denger Stabæk på Nadderud. Alt er som det pleier å være, minus et rødt kort. Og det var like deilig som de forrige triumfene, selv om det ikke var en overlegen seier vi bevitnet. Gutta var best før hvilen, og vi bør nok rette den største takken til Fredrik Nordkvelle. Fredden var frisk, og var en viktig bidragsyter både før og etter hvilen. Blir han like viktig på onsdag, mon tro?

Da er det Asker, og cupens tredje runde som står for tur. Askerværingene har akkurat rykket opp fra 3. divisjon, og de stiller muligens med dette laget: Jonas Sandquist – Hallvard Håskjold, Demba Traore, Max Hallgren, Mads Lyngen – Stian Molde, Even Bydal, Jens Cato Rosenlund, Tomasz Sokolowski – Armin Sistek, Atli Heimisson. Jeg skal innrømme at jeg ikke har studert vertene gjennomgående, og jeg kjenner ikke til hvordan de angriper kampene. Uansett, så skal dette være grei skuring om gutta holder sitt sedvanlige høye tempo.

Om Asker

Asker kommer fra forstadsforstaden med samme navn. Der spiller de til daglig på Føyka stadion, som sjeldent tar i bruk samfulle 2000ish seter. Lagets trener er Kevin Nicol.

Stadion Føyka

Askerværingene stiftet i 1889 en skiklubb, og denne fikk etter noen år en underavdeling av typen fotball. Laget var på 50-tallet en klubb å regne med, da de i flere sesonger kjempet i toppen. De kom seg også til Ullevaal i 1951, uten hell.

På 2000-tallet har de stort sett befunnet seg i 2. divisjon, med unntak av et Adeccoår i 2011 og fem 3. divisjonsår mellom 2002 og 2006 samt 2015. Askerklubben har hatt flere kjente personligheter til rådighet. Simen Agdestein, Frithjof Wilborn, Vajebah Sakor og Jan Banan Tømmernes har alle hatt sitt tilholdssted på Føyka. Det har også Qendrim Lipoveci, Armin Sistek og Chris Joyce hatt, hvorav de to førstnevnte kanskje stiller opp på motsatt halvdel kommende onsdag.

Head to head

Mange av oss var ikke født forrige gang Odd og Asker plukket opp hansken. Og det har heller ikke blitt mange oppgjør mellom de gamle klubbene, da de stort sett har befunnet seg i forskjellige divisjoner. Men i cupsammenheng står vi foreløpig med to sammenbrak. Den første gangen var i 1953, da Asker tok turen til Skien. Da endte det med 2-0-seier til bortelaget. Det andre oppgjøret kan du lese mer om i avsnittet nedenfor!

Forrige oppgjør

1957 var året, da Odd reiste mot Oslo for å ta fatt på cupens fjerde runde. Askerværingene var i god form, men skulle bli matchet av et Oddlag som senere vant sin hovedserieavdeling (toppdivisjonen var da delt i to, og vinnerne møtte hverandre i en finale).

Dessverre var ikke dette nok til å vippe avansementet i Oddeguttas favør. Asker vant kampen 2-0, men måtte gi tapt i neste runde.

Cupens gang

I første runde måtte Asker finne veien til Funnefoss/Vormsund. 3. divisjonslaget skulle i utgangspunktet være grei skuring, men det ble langt mer spennende enn som så. Til slutt endte det 2-3. I neste runde ventet langt mer kvalifisert motstand, da Mjøndalen tok turen til Føyka. Kampen ebbet ut med 1-1, 2-2 etter ekstraomganger, og en knepen Askerseier etter straffekonkurransen.

Askers form

Asker surfet igjennom 3. divisjon uten tap, og 3 poeng i 24 av 26 kamper. Nå er målet å overleve i en knalltøff 2. divisjon. Dette er lagets fem siste kamper:

09.04: Ørn Horten – Asker 1-3

13.04: Funnefoss/Vormsund 2-3

18.04: Asker – Odd 2 2-0

24.04: godset 2 – Asker 1-0

27.04: Asker – Mjøndalen 2-2 e.e.e. Asker vant på straffer.

Lagets gjeninntreden i 2. divisjon har vært av det oppløftende slaget. De første resultatene viser at de akter å holde seg, og de kan fort komme til å befinne seg mellom 2. – og 7. plass ved sesongslutt.

Skader og karantener

Hvordan det står til i Asker vites ikke.

I Oddleiren skal alle være klare.

Neste kamp

Neste cuprunde går av stabelen 25. mai.

Neste tippeligakamp:

Odd – Bodø/Glimt, søndag 8. mai kl. 15.30.

Skagerak Arena

Dommer

Det blir vel en, denne gangen og.

Til slutt

Dette er tippeliga mot 2. divisjon, og det skal i utgangspunktet være plankekjøring. Men gang på gang har vi fått se at så ikke er tilfellet, og vi må la det være en vekker for oss før oppgjøret. Dette blir ikke nødvendigvis lett. Alt for mange topplag har senket seg noen få prosent, og det er alt som skal til. Så om vi skal la drømmen om Ullevaal leve, så må både vi og gutta være skjerpet fra start. Det er det første som må på plass.

Kampstart er onsdag 4. mai kl. 18.00. Bli med på busstur! Oddrane har på sedvanlig vis satt opp buss, og for en skarve hundrelapp kan du bli med. Online påmelding finner du her, eller så kan du sende sms til Oddrane hotline (988 21 634). Der oppgir du tur, navn og påstigning. Eksempel: «Asker, Mads Olsen, Moheim». På kampdag må meldingen sendes til Knut Agnar Bøstein (975 07 184).

Kommende turer

Husk at turene kun er for medlemmer. Om du ikke er medlem, så kan det ordnes i bussen mot at medlemsavgiften på 250 kroner betales.

11. mai: FK Haugesund – Odd

Flybilletter kan bookes her.

20. mai: Sarpsborg 08 – Odd

Pris: 200(direktebuss) og 300(harrybuss)

Turinfo: her (direktebuss) og her(harrybuss)

Online påmelding: her(direktebuss) og her(harrybuss)

Påmeldingsfristen for Harryturen er 11. mai kl. 18.00!

3. juli: Vålerenga – Odd

Pris: 150

Turinfo: her

Online påmelding: her

17. juli: Bodø/Glimt – Odd

Ingen organisert tur. Avreise, opphold, møteplasser og annet kan avtales her.