Før kampen: Bodø/Glimt – Odd

Klar for en toppkamp?

Optimismetoget er på sporet igjen! Etter et par arbeidsuhell er det endelig fart på sakene igjen, noe vi viste både mot Haugesund og Kristiansund. Mot sistnevnte måtte vi vente helt til ekstraomgangene på avgjørelsen, men det burde strengt tatt ikke vært nødvendig. For Jone, Joshua, Vebjørn og resten av gjengen var enkelt og greit bedre enn onsdagens verter.

Toppkamp på Aspmyra! Hvem skulle tro det, men slik er det altså. Bodø/Glimt har overrasket stort denne sesongen, og setter seg fore å gjøre det vanskelig for oss denne søndagen. Med Kjetil Knutsen på sidelinja så har det blitt schwung over Glimt-offensiven, og da spesielt med kantspilerne Amor Layouni og Philip Zinckernagel som våpen. Begge har vært i god form denne sesongen, og ligger godt an i årets poengliga.

Vi skal heller ikke glemme oppkomlingen Håkon Evjen. Han har mer eller mindre kommet fra intet, og har hamret seg vei inn i eliteserien fra sin indreløperposisjon. Den gutten besitter en skuddfot vi ikke skal ta lett på, og han må for all del ikke få mulighet til å fyre fra mellomrommet.

Vi møter et 4-3-3-lag, som nok har hentet mye inspirasjon fra Nils Arne Eggen oss, da både Odd og Glimt har mange likhetstrekk. Det betyr at vi sannsynligis får en offensiv kamp, hvor det vil bli mye plass på kantene. Dette er en kamp hvor det blir viktig å være i balanse hele tiden, og som anker blir det Oldrup Jensens oppgave å justere den sentrale presslinjen. For mye rom mellom leddene kan gi Glimt muligheter, samtidig som at avstander er nødvendig i den andre enden.

Årets sesong har stort sett vært en fest, og det er bare å håpe på at det fortsetter!