Før kampen: Bodø/Glimt – Odd

Heldigvis er det flere enn bare Odd som lager overgangsstormer i media.

Mandagens motstander står med begge beina dypt nede i salaten, og får det glatte lag av lokalblekkene der oppe. Vi er jo reine eksemplarmodeller i denne sammenligningen! For første gang på lenge skal vi møte et Bodø/Glimt uten Trond Olsen.

Og det er heller ikke et lag i storform som venter oss på Aspmyra. Laget står bare med én seier på de fem siste, og de sliter med å knipe igjen bakover. Og det er spesielt backene som har vært gultrøyenes bekymring. Det etterlates ofte store rom, og avstanden mellom back og stoppere er ofte behagelig stor. Det er noe Stefan & gjengen bør bite seg merke i!

For vår del så handler det i stor grad om å ta vare på det beste fra førsteomgangen mot godset. De førtifem minuttene hvor spillet fløyt godt, backene konkurrerte i overlapping og Børven fant smutthullene i boks gang etter gang. Vi møter et glimtlag som kommer til å avgi bakrom, og det er noe som må utnyttes.

En som kan vippe dette i vår favør er Vebjørn Hoff. Sunnmøringen har vært en åpenbaring denne sesongen, og vi har lyktes med å finne en Oldrup Jensen-erstatter. Han er bindeleddet sentralt, og Odd er avhengige av en kvikk ballfordeler for å få flyt i spillet. 22-åringen har vist et godt overblikk, og om han klarer å få fart på kula, så vil Glimts backer slite med å henge på. Det fordrer selvsagt at våre kanter og backer tar løpene, men det er lite som tyder på at det ikke skjer.

Dette er igjen en kamp hvor vi må regne oss selv som små favoritter. Uttellingen så langt har ikke stått i stil med det som skjer mellom boksene, men laget har ikke vært stabile nok i avgjørende situasjoner. Nå ser det ut til at vi er i ferd med å få has på skadene, og det vil sannsynligvis bety mindre bakover og mer framover. Vi både tror og håper det!