Før kampen: Brann – Odd

Skal vi avslutte med stil?

Så er vi altså på denne tiden av året. Sesongens siste kamp står for døren, og etter det venter den sedvanlige, men alt for lange pausen. Men først …

Brann. I Bergen. Rødtrøyene kjempet lenge om den aller gjeveste plassen, men skuslet det hele bort til tross for at en gjeng trøndere sendte gavepakke etter gavepakke. Laget var nesten uslåelige den første sesonghalvdelen, men to seire på de siste syv seriekampene er ikke en vinneroppskrift. Bergenserne har i all hovedsak beholdt eget nettsus-snitt, men den andre veien har slusene åpnet seg. Ikke dramatisk skal sies, men nok til at litt for mange poeng har ruslet ut av hende.

For vår del så må vi håpe at ærgjerrigheten og revansjelysten er stor. For prestasjonene i forrige runde kan ikke gutta være bekjente av, og Fagermo bør være svært sugen på å rette opp inntrykket i siste serieomgang. Å se tilbake på sist ukes misére gjør vi nødig. Let’s droppe det!

Det er fortsatt mulighet for å skape et snev av festspill med oss i hovedrollen. Brann har en skade/slem gutt-liste som teller Vito Wormgoor, Samuel Sahin-Radlinger, Deyver Vega, Ludcinio Marengo og Kristoffer Barmen. Det er en rekke som ville vært savnet i de fleste norske rekker. Bergenserne svekkes på duellstyrkefronten, og blir dermed mer håndterlige i begge ender.

Men det er fortsatt en robust gjeng som møter oss. Vertene kommer ofte rundt på kantene, og vår bakre rekke må være forberedt på å gjøre opptil flere ryddejobber i egen boks, om dette skal gå.

Vi vil møte et nykomponert Brannforsvar, og det er kanskje vår største fordel denne gangen. Om Lauritsen & co. klarer å skape nok bevegelse, så vil det ofte slå sprekker i et forsvar uten gode relasjoner. Det er mulig!