Før kampen: Brann – Odd

Defineres sesongen i dag?

Endelig fikk vi en opptur! Hvis vi setter tilskuertall til side, så ble det en ganske kjekk kveld på mandag. Gutta spilte med energi igjen, og vi fikk på ny se noe av det som har kjennetegnet dette laget tidligere i sesongen. Laget hadde stort sett grei kontroll bakover (med noen åpenbare unntak), og framover så var tempoet og presisjonen tilbake i perioder. Spesielt i første omgang burde vi fått mer å juble over, men denne dagen handlet alt om å hente de tre poengene. Nå ser vi oppover!

Fredag er det Bergen og Brann stadion som står for tur. Vertene har hatt en høyst medioker sesong og én seier på åtte kamper har besatt rødtrøyene på en syvendeplass. Det lar man ikke seg bekjenne seg av ved foten av de syv fjell, og det skravles om trenersparking både i riks- og annet rask-media allerede. Forventningene til Nymarksklubben er store, og nå murres det i bygatene. Enda mer bekymringsfullt er tilskuerflukten, og vi venter ikke den store tribunefesten denne gangen, Dog skal vi ikke pepre i sønder noens glasshus, for vi kjente jo selv hvor romslig vi hadde det mot Mjøndalen.

Det er ikke vanskelig å se hvor skoen trykker i Branns tilfelle. Hjemmelaget er dårlige til å score mål, enkelt og greit. På de fem siste kampene har laget fått fire poengdelinger og ett tap, og i samme slengen scoret hele to mål. Bergenserne sliter med skader i de offensive rekker, og har både Ordagic, Strand og Berisha ute. Og det hjelper heller ikke at Daouda Bambas primadonnanykker har gått selv sindige paraplyselgere på nervene.

Det har resultert i at Brann har stilt uten spisser ved flere anledninger, og i kampen mot Engens stilte laget i en 4-3-3-formasjon. I den kombinasjonen fikk Lars Arne Nilsen plass til fire backer og tre midtstoppere. Men det er uansett et fysisk robust lag vi møter, og Brann vil sannsynligvis gå for en klassisk, kantorientert 4-3-3 denne gangen. Med den hodestyrken vertene kommer med så blir det essensielt å stoppe angrepene før innleggene blir en realitet. Den defensive sideforskyvingen må gå hurtig, slik at siderommene minimeres. Samtidig må Branns anker tas ut av kampen så langt det lar seg gjøre, noe som vil medføre at ballfordelingen sinkes.

Etter en tid med mye fomling, så fikk vi igjen et Oddlag med kjente konturer. Tempoet og bevegelsene gutta viste tidvis mot Mjøndalen kan med hell tas med inn i denne kampen. Brann er ikke spesielt temposterke i de bakre rekker, og vil bli avslørt om det går hurtig nok i lengde- og bredderetningen. Det vil bli vanskelig å utkonkurrere vertene i lufta, men hvis Oddrane klarer å skape strekk i hjemmelagets forsvar så vil det oppstå fordelaktige rom både utenfor og i boksen. Dernest avhenger alt av at det fylles opp rundt Børven, slik at flere rom utfordres samtidig. Hvis vi klarer det, så kan det fort bli for mye å håndtere for Wormgoor og Rismark!

Vi skal være forsiktige i jinxe-øyemed, men med gode prestasjoner og litt hell så kan Europaplassen være sikret etter denne helgen. Med andre ord så kan sesongens ettermæle defineres etter det som skjer denne fredagen, hvis alt går vår vei!

Fredagskamp suger, men vi håper å se mange sorte og hvite på bortetribunen. Gutta fortjener støtte, og vi skal gjøre det vi kan for å få det frem. Bruk gjerne dette Facebookarrangementet om du har tenkt deg til Bergen!

Hvis du mot formodning blir hjemmeværende, så er du hjertelig velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 17.30, og alle over 18 år er velkomne.

Heia Odd!