Før kampen: FKH – Odd

Er det ikke deilig å ha penger?

Hvertfall nok til å beholde lisensen? Den godfølelsen har ikke søndagens motstander, da FK Haugesund må skaffe til veie et dugelig antall millioner før 31. oktober. Klares ikke det, så spiller laget i 2. divisjon fra 2019. Hårda bud? Ja, men så var det jo noe med leking og steking da. Jaja, postordreklubben feirer 25 år denne dagen, så vi skal vel være litt greie. Før kampen.

Men leking her noe de har vært ganske gode på nede på matta denne sesongen. De befinner seg for øyeblikket på 4. plass, syv poeng foran oss. Riktignok har ikke poengfangsten vært den beste i det siste, og vi møter ikke et FKH i toppform. Dette er et klassisk haugesundslag; kjent for for høyt trykk og innsats, men dette har ikke fungert helt i det siste.

Stemningen er ganske annerledes hos oss i Odd-leiren. Vi snakker nå ti kamper uten tap, og med litt bedre uttelling kunne vi fort snakket ti kamper med seire. Gutta har uten tvil funnet formen, og spillet sitter bedre enn det har gjort på flere år. Og det er mye takket være Vebjørn Hoff, som har klart å fylle hullet etter Oldrup Jensen. Med ham på matta flyter spillet mye bedre, og vi har nå et tempo i ballen som skaper rom og ubalanse hos motstander.

Noe en mann som Stefan Mladenovic er ekspert på å utnytte. 24-åringen har tatt godt vare på muligheten, og har vært et aktivum for gutta i det siste. Og med det rommet vi kan forvente å få på kantene på søndag, så vil hans rolle bli svært interessant. Kanskje så interessant at det blir helt avgjørende?

Foto: David Pacey Creative commons