Før kampen: FKH – Odd

Vi ser kun en fremtid, triumfer i kø!

Nå skal alt avgjøres. 29 kamper kulminerer i 90 determinative minutter, og vi kan sitte igjen med medalje og europacup. Hvem hadde trodd det i januar og februar? For ordens skyld lar vi trønderkamp være trønderkamp, og går ut fra at et poeng eller tre pakket ned i egne kofferter er det sikreste.

Men når det kommer til den forgangne Tromsøkampen, så må det være lov å påpeke at det ikke er vår mest fortjente trepoenger. Tempoet og bevegelsene sto ikke i stil med medaljeambisjonene, og litt for ofte endte det med balltap i gufne posisjoner. Men ifølge www.lovdata.no så er det ikke ulovlig å ha en god keeper! Har Sondrebassen spilt en bedre kamp en dette? We tror ikke det!

Og det er jo noe vi kan ta med oss inn i denne avgjørende kampen. FK Haugesund hadde en stund et håp om å henge seg på årets medaljekamp, men en poengfattig sommer gjorde at avstanden ble for stor. Og det er faktisk på hjemmebanen den store svikten har kommet. For på 14 muligheter har vertene hanket inn fattigslige fire seire, og atten poeng. Bare Ranheim har gjort det dårligere på egen matte.

Skal vi dømme etter lagets siste kamper, så er det duket for en 4-3-3-formasjon med Krygård, Tronstad og Grindheim på midtbanen. Hjemmelaget spiller med høyt tempo og trykk, og innehar stor løpskapasitet. De har spillere fremme som kan bruke et bakrom, samtidig som at laget er en trussel på dødballer. Derfor blir det i denne kampen viktig å ikke etterlate for mye bakrom i denne kampen, samtidig som at det skal balanseres mot andre, mer offensive behov.

Det ble sagt før semifinalen, og i et retrospekt øyemed så bør det nok sies igjen. Unge Martin Samuelsen er en mann som må passes på. Han er på tiden på utlån fra West Ham, og han har i det siste fått fart på sakene. Vestlendingen er rask, målfarlig, og sannsynligvis en av seriens beste ballbehandlere. Denne gutten må nektes rom!

Og samtidig skal vi få til ting i den andre enden. Haugesund har en tendens til å legge igjen store rom bak backene noe våre løpssterke kanter bør skrive seg bak øret. Vi noterer oss at Josh Kitolano mest sannsynlig skal bekle høyrekanten, og ser med interesse på dette. Unggutten kan skape enda mer ustabilitet i et område hvor hjemmelaget ikke er spesielt sterke fra før av. Samtidig ser vi også at vertene har utfordringer i markeringsspillet, noe som betyr at våre sjanser kommer hvis gutta holder tempoet, utfordrer kantene og samtidig fyller opp rundt Børven.

Også dette har blitt nevnt til det kjedsommelige, men dette er en spesiell og avgjørende kamp. Vi har begge henda på medalje og et europeisk eventyr, men poengene kommer ikke av seg selv. Det blir en tøff kamp på Haugesundsgresset, og vi skal ikke undervurdere det faktumet at hjemmelaget vil vise seg fram før finalen, og at de som stiller seg opp vil kjempe om en plass på finalelaget. I seriesammenheng har de lite å spille for, men lar man seg lure av det, så kan vi fort måtte legge tilliten på seriens dårligste fotballag. Vi er kapable til å gjøre dette selv, men da må det gjøres mer enn å møte opp!

Fotball er best på stadion, og enda bedre kan det bli om vi får noe å feire! Gutta trenger all den støtten de kan få, og derfor har vi satt opp busstur til bare 200 kroner pr. snute. Medlem eller ei, denne gangen er det samme pris! Om du synes dette høres interessant ut, så klikker du deg inn her. Bussen går kl. 07.30 fra Moheim, og 08.00 fra Fort Falkum. Bli med, da vel!

Da vi ønsker at alle våre flotte dugnadssjeler skal få muligheten til å dra på kamp, så stenger vi Fortet denne gangen. Om du har lyst til å se kampen om medaljene sammen med andre Oddere, så er O’learys et sted for deg.

Heia Odd!