Før kampen: Fløy – Odd

Å fly, flyr, fløy, har fløyet.

Onsdag er det klart for mer cupmorro, da Odd tar turen til Flekkerøy.

Tre sentrale punkter

1: Fløy søker ofte bakrom, og har en direkte spillestil. Oddegutta må derfor ha høy intensitet i presset, samtidig som at bakrommet komprimeres så langt det lar seg gjøre.

2: Tempoet må opp fra Sandefjordkampen.

3: Hva tar Mattias Andersson med seg fra tiden i Odd? Han har vært tett på Dag-Eilev og gjengen, og kjenner som sådan Odds spill godt.

Hvem er Fløy?

Fløy, eller Flekkerøy Idrettslag som er det fulle navnet, kommer fra Flekkerøya utenfor Kristiansand. Der spiller de sine hjemmekamper på Colorlinebanen, som kan ta opp mot 3000ish tilskuere. Lagets trener er ikke ukjente Mattias Andersson.

Idrettslaget så sitt lys i 1950, da foreningen «Flekkerøyfolk» så verdien i å skape et idrettstilbud for ungdommen. Og det er i grunn det man finner av historisk informasjon på denne klubben når man ikke har tid til å dykke ned i nedstøvede årsberetninger. Vi har vel i grunn sett bedre historikksider enn det som er på floy.no …

Uansett så har Fløys fotballavdeling i mange år deltatt på nivå 3 og 4, og laget har ved en rekke anledninger bidratt til spennende oppgjør mot Odd 2 og – 3.

Til tross for den anonyme tilværelsen, så har klubben tatt i bruk noen kjente spillere. Tore André Dahlum, Lars Martin Engedal og Knut Walde. Den gamle Odderen Sven Fredrik Stray har også bidratt for Fløy.

Første (og forrige) kamp

Dette er ikke første gang disse lagene møtes i cupen. 19. april 2010 dro Odd til Flekkerøy, for å møte det som da var et høytflyvende 2. divisjonslag. Og det ble en særdeles spennende affære …

Det var for dagen et blekt Oddlag som startet kampen, og det var på ingen måte ufortjent at hjemmelaget tok ledelsen en halvtime ut i oppgjøret.

Odds pause bestod etter sigende av en tordentale av de sjeldne, og det hjalp øyensynlig. Laget løftet seg, men slet likevel med å skape sjanser. Først etter 84 minutter kom utligningen, da takket være 18 år gamle Torgeir Børven. Og da han først hadde nettet sitt første, så fikk han lyst på mer. Fire minutter etter utligningen lå den neste Børvisballen i kassa.

Oddegutta klarte ikke å drepe kampen, og de siste minuttene var av det nervepirrende slaget. Heldigvis var tiden på Odds side, og det hele rant ut i en knepen 2-1-seier til Fagermos menn.

Sesongen så langt

Fløy er ett av mange lag som måtte ta turen ned fra 2. divisjon i fjor. Denne sesongen har de fått en nær sagt upåklagelig start, da seks av syv kamper har endt med seier. Laget leder sin 3. divisjonsavdelig, og det er mye som tilsier at oppholdet i 3. divisjon blir av det kortvarige slaget.

Den siste tiden har laget slått Bryne 2 (5-3), Ulf 2 (2-1), Halsen (3-2), Start (4-3) og Express (2-0).

Utilgjengelige spillere

Fredrik Semb, Fredrik Nordkvelle og Martin Broberg er ikke med, men ellers skal alle være klare.

Hvordan det står til på Flekkerøy vites ikke.

Neste kamp

Odd – Brann

04.06.2017, kl. 20.00

Skagerak Arena

Neste cuprunde går av stabelen 9. august.

Dommer

Steinar Hauge

Til slutt

Dette er en kamp hvor vi er skyhøye favoritter, og det i utgangspunktet med rette. Vi skal enkelt og greit være bedre. Samtidig så er det et lag i form vi møter, og erfaringsmessig så kan det gi utfordringer! Fløy har en ringrev på sidelinja, som både kan n\mye om toppfotball, og vet hvordan Odd spiller. Ikke ta avansementet for gitt!

Kampstart er onsdag 31. mai kl. 19.15. Vi håper at så mange som mulig tar turen nedover, og gir gutta den støtten de trenger! Fort Falkum viser ikke denne kampen.

Kommende turer

sogndalodd

aalesund-odd