Før kampen: godset – Odd

Er det klart for et nytt Detleveres-show?

Vi er vel ikke langt unna å være i skyene nå? La gå at det var et OBOS-lag som fikk lide i kvartfinalen, men det er fint lite som er bedre enn det som er nå. Gutta gjennomførte en god bortekamp mot et opprykksjagende hjemmelag, og avansementet var fortjent. Spesielt i 2. omgangen var kvalitetsforskjellen markant, og det høye tempoet i lengderetningen gjorde utslaget. Det må vi ta vare på!

Og videreføre nå på søndag, når gutta tar turen til drammen. Laget fra Sandes naboby har skuffet kapitalt denne sesongen, og skal jobbe hardt for å ikke måtte møte storheter som Øygarden FK, Raufoss og Jerv neste sesong. I sommer tok danske Henrik Pedersen over styrepinnene, og det skal sies at det er litt mer skikk på laget nå. Fire seire på de seks siste oppgjørene er fasiten, selv om blåtrøyene har sluppet inn 22 mål på Pedersens 11 kamper.

Det er et annet Strømsgodset som møter oss nå. Pedersen står for en filosofi med høyt press og stor intensitet i både det defensive og offensive spillet, og han har brukt mye tid på å bygge utholdenheten som trengs til dette. Enkelte gode tunger har sagt at forbedringspotensialet er skyhøyt akkurat der …

Etter Pedersens inntreden har flere spillere gått inn og ut. Mest overraskende var nok det nå kjente Mos/Salvesen-byttet, og det ser ut til å funke både for Sarp og godset. Salvesen har igjen blitt en å se opp for, og hans fysikk passer godt inn i en kraftkrevende spillestil. Han er ikke blant de raskeste på matta, men han er god på å finne rom i boksen.

En nøkkel i møter med høytpressende lag, er å spille seg gjennom det første pressleddet. Dette krever stor presisjon, og gode bevegelser fremover på banen. Ankeret bør forsøke å danne en trekant med stopperparet, slik at det alltid er flere spillpunkter for ballfører. Da blir det lettere å finne en vei gjennom linja, og med det ta av tre forsvarere. Det vil igjen bety overtall på midtbanen, og muligheter for overtall på kant hvis ballen flyttes fort nok. Og hvis vi klarer det, så vet vi at vi er farlige!

Det blir ikke organisert reise til buskerudbygda denne gangen, men vi håper at så mange som mulig tar turen likevel! Gutta er i siget, og trenger all den støtten de kan få. Med litt tur så kan vi ta over 2. plassen i dag!

Om du ikke har anledning til å bli med, så er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 16.30, og alle over 18 år er velkomne. Heia Odd!