Før kampen: Hei – Odd

Hei hei!

Ikke hørt den før, har dere vel? 26. april er det uansett klart for cup igjen! Stedet er en plass i Porsgrunn, og motstandern heter Hei.

Tre sentrale punkter

1: Får vi Ruud-duellen?

2: Får vi Bergan-duellen?

3: Heter det ikke strengt tatt Mortens Plass? Og hvem er Morten? Informér oss gjerne.

Hvem er Hei?

Idrettslaget Hei kommer fra Heistad, Porsgrunns største bydel (etter egen husk). Der trakterer de til daglig Heibury, som kan ta imot et til nå ukjent antall supportere. Laget trenes av Daniel Christensen.

Klubben ble stiftet på Heistad 13. mai 1931. Grønntrøyene har ikke markert seg i nasjonale sammenhenger, og det høyeste nivået de har deltatt på er 3. divisjon. Men de har i mange år vært en viktig breddeklubb i Porsgrunn, og klubben aktiviserer over 1000 medlemmer.

Og det er selvsagt mange spillere som har spilt på begge sider av kommunegrensa. Det er ikke plass til å nevne alle, men Espen Ruud, Vegard Bergan, Markus Kaasa, Snorre Krogsgaard og Kim Engen har alle spilt for begge klubber.

Første kamp

Dette blir den første kampen mellom lagene.

Sesongen så langt

Denne sesongen befinner laget seg på det som nå heter #Kretsligaen Telemark» (nivå 5). Hei har ambisjoner om å klatre, og har som sådan innledet lovende. Bare to kamper er spilt, men både Pors 2 (2-0) og Herkules (7-1) måtte be om nåde. Dermed troner laget alene på topp mens vi bikker over i mai.

Cupens gang

The Green Armys cupeventyr startet på Mortens Plass, da Skarphedin kom på besøk. Det ble en svært dramatisk affære, der Simen Ruud satte inn 4-3-målet på overtid.

I 2. kvalifiseringsrunde var det duket for tur til Fevik, der Express ventet. Og Heistadlaget vet å gjøre det spennende,for denne gangen måtte vi vente helt til ekstraomgangene med å få avgjørelsen. Thomas Gulliksen klarte i det 99. minutt å vippe det hele i Heis favør.

Utilgjengelige spillere

Odd stiller uten Pape Paté Diouf og Martin Broberg, men ellers så skal alle være klare.

Hvordan det står til på Heistad vites ikke.

Neste kamp

Odd – Vålerenga

30. april, kl. 20.00

Skagerak Arena

Dommer

Marius Lien

Til slutt

Med våren kommer cupen, og det er alltid like deilig. 1. runde er alltid noe å glede seg til; Det er folkefest, og det er toppens anledning til å gi noe tilbake til bredden. Er det ikke kjekt å kunne være den snille onkelen i blant?

Kampstart er kl. 18.00. Oddrane setter dessverre ikke opp busser, men vi håper at så mange som mulig tar turen til Heibury!

Kommende turer

lillestromodd

haugesundodd

sandefjordodd

sogndalodd

aalesund-odd