Før kampen: KBK – Odd

Klatretid!

Endelig rulles ballen i gang på norske baner igjen! Ferdig er man med ferieringer, verdensmestarskap og Tour de Smøla(ellerno), så vi kan endelig fokusere på det viktigste her i livet. Norsk fotball generelt, og Odds ballklub særdeles spesielt. Alt annet er bare pausefyll.

Og det er Kristiansund ballklubb som venter oss 5. august, på arenaen som ifjor bød oss på fire årstider i kvarteret. Heldigvis ser det ut til at vi ikke trenger allværsjakke for å takle klimaet denne gangen. Det skal jo bare bøtte ned hele dagen, så vi vet hva vi går til.

Mange trodde at den velkjente andresesongen ville bli tøff for mørkeblåtrøyene, men også denne sesongen ser de ut til å gi kritikerne en liten finger. Laget plukker jevnt med poeng, og de ligger et godt stykke foran skjemaet fra fjoråret.

Nå er det vanskelig å si hva en måneds pause gjør med formen, men før hvilen så viste dagens verter at de fortsatt kan spille på styrkene som reddet plassen i fjor. Laget har en energisk spillestil, og ønsker å vinne ballen høyt i banen. For det er spesielt på kontringer det scores mål, og spillere som Aliou Coly og Amidou Diop er livsfarlige i bakrommet! Dette er menn som for alt i verden ikke må slippes til, og derfor er det viktig at Steffen & co. minimerer bakrom så langt det lar seg gjøre.

En liten pust i bakken kan ha gjort oss godt, selv om gutta gikk inn i denne med seier. Endelig ser det ut til at skadelisten krymper, og en (tilnærmet) kampklar tropp vil være vårt viktigste våpen inn mot denne høsten.

Oddrane er i utgangspunktet et bedre lag enn vertene, men trenger energi for å kunne spille av et aggressivt hjemmelag. Raske frispillinger i våre bakre ledd kan skape overtall på midtbanen, og dernest rom på kantene. Det kan fort vekk være resepten som vipper det i vår favør.