Før kampen: KBK – Odd

Cupfest i vest!

17 cupoppgjør på rad uten hjemmekamp. 24.06.2015 smadret Odd Åsane 4-0 på Skagerak Arena, og siden den gang har det gått 1464 dager uten hjemmekamp i NM. Neste mulige av slaget er 25. september, som da vil si over to millioner minutter uten cupballspark i egen grind. Er det rart Jeppe drikker? Kampbloggeren kjørte nesten av veien da faktum fortalte oss at det ble nok en norgesmesterskapskamp i provinsen. For all del; Tur er noe av det beste vi vet, men vi er da for faen hjemmekjære og.

Nå er det dessverre lite vi kan gjøre med det, og kampen skal spilles. Det ble altså Christian Mikkelsens KBK som venter oss, et lag vi allerede har rukket å møte i serien. Oppgjøret på Falkum ble av det hyggelige slaget, men blåtrøyene på Kristiansund stadion er en annen nøtt. Men kristiansundernes innsats i cupen har ikke vært særlig imponerende så langt. De har i tur og orden slått ut Levanger (1-3), Brattvåg (1-2) og Herd (0-1). Alt med knappest mulig margin, altså.

Heller ikke i seriesammenheng har KBKs kamper vært preget av målfester. På tolv kamper har laget scoret tolv mål, og sluppet inn tolv av samme sorten. Tallet er tolv altså! Lagets mestscorende angripere er forøvrig Bendik Bye og Flamur Kastrati. De har draktnumrene 13 og 11. Og de har scoret to mål hver … Ifølge Transfermarkt har laget tolv utlendinger. Odd har forøvrig spilt i Kristiansund tre ganger. I disse tre kampene har det blitt scoret tolv mål. Henholdsvis 3-3, 2-2, og 1-1. Hjemme i Skien har det blitt spilt fem kamper mot Kristiansundslag. Antall scorede mål? Tolv. Den aller første kampen ble spilt 18.06 (1950), og det ble da scoret to ganger. Neste kamp ble spilt 03.09 (1950). Værsågod, Illuminatus og tallentusiaster!

Som ved forrige anledning, så er det en 4-3-3-formasjon som vil møte oss. Laget har en svært direkte og bakromssøkende inngang, både sentralt og langs kantene. Nå er vi så heldige at vi slipper å møte Flamur Kastrati, men spillere som Bendik Bye og Thomas Amang er to spillere som vet å utnytte bakrom. Denne typen lag er alltid et dilemma for høytstående Odd, og det blir viktig å regulere forsvarslinjen i samsvar med hvor hardt presset på ballfører er. For hvis KBK får spille upresset samtidig som at forsvaret står høyt, så kan dette bli vanskelig.

Samtidig er dette et lag som kan kle Odd godt. Blåtrøyene er ikke kjent for å ha den tetteste mannsmarkeringen i boks, så om gutta klarer å få mange nok innlegg, så vil mulighetene komme. Det ryktes at Tobias Lauritsen får muligheten fra start, og hans luftstyrke kan komme til sin rett her. Samtidig så må han bevege seg mye for å åpne de riktige rommene, samtidig som at gode indreløp fra Jone og Kitolano opptar oppmerksomhet.

Lukter vi en kvartfinale?

Vi håper det!