Før kampen: KBK -Odd

Full fart framover!

Vi kunne vel ikke bedt om en bedre start på høstsesongen? Oppgjøret mot kanarifuglene ble kanskje ikke av det historiske slaget, men det gutta viste nede på matta var et solid steg i rett retning, sammenlignet med det vi har sett i det siste. Tempo var på plass, og gode bevegelser brøyt tidvis ned et svært kompakt bortelag. Det er en øvelse som kan komme til nytte neste søndag.

Da er det dags for nok en tur til Nordmøre. Christian Magnus Thim Michelsens lag har ikke fått den starten som de gjorde ifjor, men de relative nykomlingene overrasker fortsatt positivt til tider. Kristiansund BK er fortsatt et typisk 4-3-3-lag, med fokus på bakrom og raske kantspillere. Både Sørli, Bye, Kastrati og Kalludra har dugelig med tempo, og kan utfordre et eventuelt bakrom.

En av de viktigste grunnene til at KBK har gjort det så bra har to hansker på, og heter Sean McDermott. Mannen som i starten av sin karriere fikk servert alle intervjuspørsmål på engelsk for så å svare på den blødeste kristiansandsdialekt har tatt store sprang de siste årene, og er nå blant seriens beste keepere. Spesielt på streken blir han vanskelig å overliste, og han har en reaksjonsevne få kan matche. Heldigvis er han ikke like sterk i feltet, og det er som kjent ingen ulempe for oss.

Vi møter et løpssterkt og disiplinert lag, som vil gjøre det vanskelig for oss å finne rom. Derfor blir det svært viktig at den offensive sideforskyvingen foregår fort, samtidig som at det ikke spilles med for stor risiko sideveis. Derfor kan en mann som Moussa Njie bli svært viktig, da han kan bidra med å vri sjanseskapingen i lengderetningen. Det betyr at faren for brudd reduseres, samtidig som at vi kan få flere gjennombrudd på kant. Og får vi til det, så vet vi at sjansene kommer!