Før kampen: KBK – Odd

De eldste er fortsatt eldst!

Og kommer forhåpentligvis til å være det inn i evigheten. Det er et spennende oppgjør i emning, når Norgest eldste og yngste toppfotballag møtes.

Tre sentrale punkter

1: Med sine raske angripere liker KBK å prøve lykken i bakrom. Derfor blir det viktig at gutta står tett på ballfører, samtidig som at forsvarslinja komprimerer rommene så godt det lar seg gjøre.

2: En mann å se opp for er Benjamin Stokke. Med sine ti mål har han vist seg som en real måltyv, som har tatt nivået opp med bravur.

3: Hvem stiller på topp?

Hvem er KBK?

KBK kommer fra klippfiskehovedstaden Kristiansund. Hjemmekampene spilles på Kristiansund, som på sitt beste kan ta 4.104 tilskuere. Lagets trener er Solskjær-kameraten Christian Michelsen.

Selv om KBK er et samarbeidsprodukt fra 2003, så kan de spore sine røtter over hundre år tilbake. 7. juni 1912 så Kristiansund FK dagens lys. Laget befestet seg snarlig som fylkets beste fotballag, og kretsmesterskapet er behørig representert i pokalskapet. Laget har også deltatt i toppserien; senest i 1950/51.

Den andre klubben bak KBK er Clausenengen. Den gjengen ble stiftet i 1921, og går under kallenavnet «enga». CFK har stort sett fulgt KFK i seriesystemet, unntatt sistnevnte ene sesong i toppen.

Men altså … 2003. De to Kristiansundsklubbene nnså at de ikke kom til å skape noen toppklubb hver for seg, og derfor ble respektives hoder slått sammen med Sparebank1 Nordvest. Nyskapningen gikk rett inn i 3.divisjon 2004, og rykket opp på andre forsøk.

Da laget ble etablert på landets tredje høyeste nivå så ble forventningene raskt jekket opp. Med henda i banken ble kravene store, og laget skulle oppover. Men det tok tid, og midtveis i 2011-sesongen måtte trener Geir Midtsian tre til side. Inn kom Moldes Erling Moe, og under hans vinger ble sesongen forvandlet til en oppløftende 2. plass.

Moe ble ikke med den kommende sesongen, og inn ble Geir Bakke hentet. Den nåværende Sarpsborg 08-treneren ble en god match, og opprykket ble sikret på første forsøk. Dermed var klubben klar for Norges nest høyeste nivå, bare ti år ut i livet.

Jomfrusesongen ble innledet med brask og bram, og midtveis lå laget på en svært overraskende 2. plass. Den gode formen varte dog ikke, og det endte til slutt på en niendeplass. Etter sesongen valgte Bakke å dra til Molde, og i hans stilling ble den gamle Stabæk-spilleren Christian Michelsen hentet inn.

Han tok vare på det beste fra Bakkes tid, men med to mislykkede kvalifiseringer i beltet så KBK ut til å bli et nesten-lag. Men en forrykende 2016-sesong var det ingen andre som klarte å matche, og for første gang siden KFKs gjestevisitt på 50-tallet så skal byen ha et lag i toppen.

Den unge klubben har ikke vært befengt med kjente navn, men noen vil nok kjennere nikke bekjennende til. Didrik Fløtre, Liridon Kalludra, Jean Alasse Mendy, Conny Månsson, Espen Næss Lund, Christophe Psyché, Jon André Røyrane og Jan «Banan» Tømmernes er alle spillere som har eliteserie-erfaring. Ingen Oddere har spilt for nordmøre-klubben.

Første kamp

Første kamp mellom lagene husker nok de fleste; Den ble jo spilt i vår …

Sesongen så langt

Kristiansund overrasket mange da de klasket til og vant fjorårets OBOS-liga, foran blant annet Sandefjord. Denne sesongen ble de levnet få sjanser, og de fleste eksperter lot KBK okkupere jumboplassen.

Men slik har det ikke gått. Laget er fortsatt med i nedrykkstriden, men fire kmaper før slutt befinner de seg på en mer enn godkjent 11. plass. Og dette er mye takket være en god innspurt. I det siste har de hentet tre poeng mot Brann (4-0) og Stabæk (1-0), og ett poeng mot Aalesund (1-1) og Lillestrøm (0-0). Viking ble for sterke 15. oktober, da KBK røyk på et 0-2-tap.

Utilgjengelige spillere

Odd må stille uten Viljar Myhra og Fredrik Nordkvelle. Vi må også klare oss uten Jone Samuelsen, som fikk sitt femte gule mot Lillestrøm. Sondre Ros

Amidou Diop ble skjenket to gule kort mot Aalesund, og stiller ikke for vertene.

Neste kamp

Odd – Stabæk

05.11.2017, kl. 18.00

Skagerak Arena

I faresonen:

Odd: Fire gule: Etzaz Hussain. To gule: Martin Broberg, Olivier Occéan og Joakim Våge Nilsen.

Stabæk: Fire gule: Luc Kassi, Jeppe Moe, Ohi Omoijuanfo, Hugo Vetlesen. To gule: Tonny Brochmann, Raymond Gyasi, Andreas Hanche-Olsen og Moussa Njie.

Dommer

Martin Lundby

Til slutt

Vi kan fortsatt nå Europa! Til tross for varierende prestasjoner, så er det bare tre poeng som skiller oss fra nye Odd-eventyr. Vel og merke om S08 ender på topp tre og vinner cupfinalen. Hvem hadde trodd det på våren?

Men Kristiansund er ikke et sted man rusler bortom for å hente poeng. Bare to lag har dratt derfra med full pott, og det forteller noe om kvalitetene til det nyopprykkede laget. dette blir definitivt ikke enkelt.

Kampstart er søndag 29. oktober kl. 18.00. Denne turen er årets 200 kroners-tur, og vi har allerede sendt avgårde to busser! Om du ikke har funnet veien til nordmøre fra før, så håper vi at du tar turen dit på søndag. Vi skal fylle bortefeltet!

Da dette er årets frivilligtur, så holdes Fort Falkum stengt.

Kommende turer

Reklame Vålerengatur