Før kampen: KFUM – Odd

Kvartfinale!

Er det ikke interessant å være Odder om tiden? Fra en liten fadese i Stavanger, til fest mot Sarpsborg 08. Det er liksom ingenting imellom “æsj ass” og “hoihoihoi”; med andre ord store svingninger! De første 20 minuttene så ut som en klassisk 0-0-kamp, men etter den trauste innledningen så fikk gutta fyring. Dette ble en kamp hvor det meste i offensiven funket, og vi burde strengt tatt kommet fra det med enda flere nettkjenninger. Vi får håpe at effektiviteten tas frem på torsdag!

KFUM-kameratene er altså vår motstander i denne kvartfinalen. Dette er et splitter nytt bekjentskap for oss, og kampbloggen tillater seg derfor et lite snitt av historial oppleksning. KFUM-kameratene ble stiftet i 1939, og er tiknyttet KFUK-KFUM Norge (Kristelig forening for unge kvinner – Kristelig forening for unge menn Norge), som igjen er en del av YWCA (Young women’s christian association), og YMCA (den de synger om i den sangen, vettu). Anyairways.

Fotballaget kom altså på banen i 1939, men det skulle ta lang tid før de viste noe av nevneverdig kvalitet. Laget krabba seg opp på nivå 3 et par ganger på 80-tallet, men det var først på slutten av 2000-tallet at ting begynte å skje. I 2008 inntok laget 2. divisjon igjen, men denne gangen uten å rykke ned. Der ble det prestert mer og mindre godt; til slutt veldig godt i 2015. Den påfølgende sesongen vanket det debut i Norges nest beste divisjon, og dette ble etter sigende feiret med både saft og boller. Stort det!

Men bakverk til tross, ned skulle laget igjen. Dog har de fått vist at det bor noe i klubben, og etter fjorårets opprykk så har de denne sesongen overrasket mange. En svært imponerende 4. plass er fasiten etter 24 kamper, og det er ikke utenkelig at dette laget får innpass i Eliteserien 2020.

KFUM er ikke et lag kampbloggen kjenner spesielt godt, så vi våger ikke gå inn på noen dype taktiske vurderinger. Oddegutta skal jo uansett være minst ett hakk bedre, men det er enkelte spillere vi må ha et ekstra øye på. Daniel Fredheim Holm har vært en del av norsk fotball i mange år nå, og bekler nå KFUMs sentrale midtbane. Den ballsikre spilleren er i stand til å styre mangt et angrep, og hvis han stoppes så vil hjemmelaget miste en offensiv dimensjon.

En annen mann som kan skape problemer, er Lars Olden Larsen. 21-åringen startet meget godt, og nettet åtte mål på de åtte første kampene. Etter dette har det vært roligere, men denne rekken viser at vi ikke skal ta lett på kantspilleren.

Men flere profiler til tross, så er dette en kamp som de sorte og hvite skal vinne. For Odds del så handler det om å ta vare på tempoet og bevegelsene fra Sarpsborgkampen. KFUM er ikke vant til denne farten, og raske ballforflytninger sammen med indreløpere som kontinuerlig truer rommet rundt Børven, skal de slite med å få has på. Så enkelt, og så vanskelig er det.

Bortefeltet er nå utsolgt, men det er fortsatt noen få plasser igjen på våre busser! Ta kontakt med Oddrane Hotline (988 21 634) om du ønsker å bli med til Oslo. Bussene går kl. 15.00, og du kan lese mer om turen her.

Heia Odd!