Før kampen: Lillestrøm – Odd

Griller fugl så fjæra fyker!

Takket være landslagspausen, så har det nå gått opptil flere uker siden forrige seriekamp. Og siden det har gått så lang tid, så har vi vel glemt alt som skjedde da, har vi ikke? Vi sier det slik.

Førstkommende søndag tar Oddegutta turen til Lillestrøm, for å ta fatt på besparkningstruede Runar Kristinssons lag. Jeg tror de stiller med disse elleve utskremte. Arnold Origi – Simen Kind Mikaelsen, Frode Kippe, Marius Amundsen, Håkon Skogseid – Bassel Jradi, Marius Lundemo, Malaury Martin, Erling Knudtzon – Gary Martin, Toma Malec.

Det er et fysisk sterkt lag som møter Oddegutta på søndag. De har to hodesterke angripere i Malec og Martin, og kan spe på med Kippe og Amundsen på dødballer. Samtidig har de en kjapp midtbane, som kan skape et og annet på egenhånd.

Men selv om det er et fysisk godt lag som står på den andre halvdelen, så er tempoet i det defensive spillet deres akilleshæl. Hverken Kippe eller Amundsen ville hevdet seg på hundremeter, og vil slite om Riski og gjengen får opp farta. Derfor blir tempoet nøkkelen, og skal vi bryte ned kanaris så må ballen flyttes fort. Det blir svært viktig at det utfordres på begge kanter, slik at vertenes forsvar må stå bredt. Da vil rommene komme sentralt, og Kippe og gjengen vil ikke klare å dekke opp for dette hele tiden!

Lillestrøm Sportsklubb

Lillestrøm hører til sentralt i Akershus fylke, nærmere bestemt på Lillestrøm i Skedsmo kommune. De spiller på Åråsen Stadion, et anlegg som kan huse ca. 12.000 tilskuere. Anlegget er et av få i landet som må ha nedfellbare flomlys, på grunn av nærheten til flyplassen på Kjeller. Islandske Runar Kristinsson varmer sjefsstolen, etter at Magnus Haglund dro hjem til söta bror før fjorårssesongen. Før dette var han fire år i KR Reykjavik.

stadion: åråsen

Lillestrøm Sportsklubb kom til etter en sammenslåing av idrettslagene SK Rask og Lillestrøm Idrætslag. Etter mye arbeid var den nye klubben klar 2. april 1917. Helt fra starten av deltok klubben i kretsens øverste klasse, og de dro med seg majoriteten av kretsmesterskap. Men før krigen var det få visitter på den nasjonale arenaen.

Etterkrigstiden er en helt annen histore. Laget er som kjent det lengstlevende laget i Tippeligaen, da de ikke har tatt turen ned til 1. divisjon siden opprykket i 1975. De har siden den gang stort sett kjempet på øvre halvdel, men de siste årene har pilen pekt nedover. Men siden 1959 har de vunnet Tippeligaen/1. Divisjon fem ganger (1959, 76, 77, 86, 89), og cupen like mange ganger (1977, 78, 81, 85, 2007).

Klubben har opparbeidet seg lange tradisjoner, og mange kjente spillere har bidratt i dette arbeidet. Blant disse har vi Emile Baron, Ronny Johnsen og Moryke Fofana. Spillere med fartstid i Odd er John Anders Bjørkøy, Simen Brenne, Lars-Kristian Eriksen, Sveinung Fjeldstad, André Hansen, Torjus Hansén, Bjørn Heidenstrøm, Henrik Kjelsrud Johansen, Erik Midtgarden, Magnus Myklebust, Heinz Müller, Olivier Occean, Anders Rambekk og Arne Sandstø.

Head to head

Laget fra Romerrikets siste urias post utpost har mang en gang stått i veien for krigerne fra Telemark. Ved hele 41 anledninger har gultrøyene forsøkt å rane til seg tre poeng, men lillestrømlingene er ikke befengt med like stor suksess som Cæsars kompanjonger. Dog leder dagens verter med 17 triumfer, men Oddegutta er hakk i hel med sine 14. De siste 10 har endt med poengdeling. Jevnere er det i målprotokollen, hvor tallenes tale er 72-70 i kattematens favør.

Ved jernbanelinja har ikke guttas suksess vært all verden. Av 20 oppgjør har kun tre endt med Oddetriumf, mens vertene står med ni trepoengere. De siste åtte har gitt ett poeng hver vei. Dette gjenspeiler seg på scoringsfronten, der 40-25 er en solid fordel kanaris.

Lillestrøms form

Kanaris er ligaens fremste ekspert på 8. plasser, og fjorårssesongen var som sådan ingen skuffelse. Denne sesongen ville de dog fravike denne tradisjonen, og sikte høyere. Dette er lagets fem siste kamper:

31.07: Aalesund – LSK 2-0

06.08: LSK – Rosenborg 3-4

13.08: Bodø/Glimt – LSK 1-1

20.08: LSK – FK Haugesund 1-1

28.08: Viking – LSK 2-2

Det er svært lite som antyder en ny 8. plass. Laget får til svært lite, og har ikke vunnet på måneder. Flere av disse motstanderne burde være overkommelige, uten at det har gikk resultater.

Forrige oppgjør

28. juni 2016 var det Romlerike og Lillestrøm som sto på menyen. Vertene siktet seg tradisjon tro inn på en plass i ingenmannsland, eller LSK-land som navnet burde vært på folkemunne. Det er det stedet hvor du er involvert i absolutt ingenting, og som legger et glemselens slør over alle som befinner seg der. Som Lille … hvem?

Ingen av lagene var skrudd på da kampen ble innledet på Åråsen. De første minuttene bar preg av lavt tempo og mange dueller, og sjanser var en sjelden vare. Først etter 18 minutter kunne vi se konturene av nettsus, og da var det gjestene som sto for spenningen. Ole Jørgen Halvorsen ble spilt igjennom på høyrekanten, og spilte inn til Håvard Storbæk. Jegeren fikk en alle tiders mulighet, men hans avslutning ble såvidt klarert av en skliende Lillestrømling.

Dette trigget begge lag, som endelig begynte å produsere noe. Bentley, Pellegrino og Lundemo fikk alle sine muligheter, men ingen utnyttet disse like godt som Occéan i det 36. minutt. Ute på kanten dro Bentley seg gjennom hele Kanari-fansen, før han fant Olly i boksen. Sistnevnte sendte avgårde en utagbar heading, som forsvant inn i kassa via tverrliggeren. Eller, utagbart blir nok å ta i, men det bryr i grunn ikke oss. Dette var omgangens siste hendelse av interesse, og gutta ruslet inn i garderoben med 1-0 etter en ikke spesielt festlig omgang.

Hjemmelaget trappet opp etter hvilen, og kjørte gutta. Derfor var det fortjent at deres mål kom, selv om middelet fortsatt er høyst diskutabelt. Fem minutter ut i omgangen kom de gulkledde seg inn i feltet, og Hagen gjorde det han kunne for å forhindre et innspill. Han skled så godt an kunne, og i det samme så en LSK-er en mulighet til å treffe Steffmeisterens lanke. Ballen kom som en kanonkule mot Hagens venstre håndflate, og håndflatens eier hadde ingen mulighet til å unngå kontakt. At forseelsen var utilsiktet er utvilsomt, men Trygve Kjensli så en mulighet til å høyne hans status nordøst for Oslo. Dermed ble straffemerket utpekt, og fra det punkt var Moryke Fofana like sikker som en gresk bank. Han treffer hvertfall innimellom, og denne dagen var én av disse.

Etter dette var det Odds tur til å ta over, men uten at hjemmefansen hadde stort å frykte. For traffikken rundt begge bokser var liten, dog med unntak. Nærmest kom Halvorsen i det 67. minutt, men da han ikke klarte å utnytte at Origi glapp ballen rett i østfoldingens bein, så rant det hele ut i en ganske traurig poengdeling.

Skader og karantener

Odd må klare seg uten Olivier Occéan (gule kort) og Fredrik Semb Berge (operasjon. Ellers så skal alle være klare.

Kanaris stiller sannsynlig skadefritt.

Neste kamp

Odd – Stabæk, søndag 18. september kl. 18.00

Skagerak Arena

I faresonen:

Odd: fire gule: Fredrik Oldrup Jensen, Espen Ruud og Jone Samuelsen. To gule: Oliver Berg, Lars-Kristian Eriksen, Fredrik Semb Berge og Rafik Zekhnini.

Stabæk: Syv gule: Kamal Issah. Fem gule: Birger Meling. Fire gule: Luc Kassi og Agon Mehmeti. To gule: Morten Skjønsberg.

Dommer

Ola Hobber Nilsen

Til slutt:

Det er alt for lenge siden forrige Åråsen-triumf, og denne sesongen har vi en gylden mulighet. For selv om gutta ikke er inne i sine beste dager, så er det dårligere stilt ved jernbanen. Poenga kommer ikke, og spillet er deretter. I år skal det skje igjen!

Samtidig så er det dette med nedrykkstruede lag. På et tidspunkt kommer løven frem, og vekker krigeren. Det kan skje nå, eller det kan skje senere. Men vi møter uansett et kynisk lag, som er vonde å spille mot. Gutta må være forberedt på blod, og at disse tre poengene ikke kommer gratis. Og her må vi hjelpe gutta. Vi kan være støttespilleren som tvinger frem de ekstra kreftene, og som gir gutta viljen til å løpe litt lenger, litt fortere. Vi kan være tungen som vipper kampen rett vei!

Bli med til Lillestrøm! Her kjøres det stemningsbuss, alkoholfri familiebuss, kakeparty, gratistur for førstegangsreisende(medlemskap påkreves) og kampanjepris med mCASH for deg som har reist med oss tidligere i år! Så hvor melder jeg meg på, sier du? Her!

Om du ikke har anledning til å ta turen, så er Fort Falkum din redning. Fortet åpner dørene kl. 16.30, og alle over 18 år er velkomne. Her kan du bevitne triumfen i store formater, sammen med gode venner og noe godt i glasset/kaffekoppen.

Kommende turer

Husk at turene kun er for medlemmer. Om du ikke er medlem, så kan det ordnes i bussen mot at medlemsavgiften på 250 kroner betales.

25. september: godset – Odd

Pris:

Turinfo: her

Online påmelding: her

2. oktober: Aalesunds FK – Odd

Pris:

Turinfo: her

Online påmelding: her

23. oktober: Rosenborg – Odd

Pris:

Turinfo: her

Online påmelding: her

6. november: Tromsø – Odd. Hotell

Vi har booket rom på Scandic Ishavshotel fra 5. til 7. november. Priser, påmelding og annen turinfo finner du her.