Før kampen: LSK – Odd

 

Ingen Kippe i sikte!

Ingen Kippe i sikte, der altså. Kanarifuglenes grand old betong gikk (ikke overraskende) av banen mot Vålerenga med et gult kort i mente, og som sådan ett for mye. Det betyr at vi slipper en haug med skitne knep, samtidig som at sannsynligheten for et gult rødt kort faller betraktelig. Det er jo et bittersøtt perspektiv i forkant av kampen.

Men søndagens kamp har flere ingredienser enn kanarikapteinens fravær. Hva betyr Martin Brobergs gjeninntreden som midtspiss? Vår svenske venn innførte sårt tiltrengt bevegelse sist han vikarierte lengst fremme, og mot et noe tungt hjemmelag så kan det være et solid pluss.

Vi har lagt bak oss en periode som har gitt oss flere spørsmål enn svar, og Deilef & co. er nok ikke fornøyde med utkommet. Hverken kampene mot Stabæk eller Kristiansund har stått til forventningene, og vi må kunne vente å se et lag som holder koken kampen igjennom. Det skal riktignok sies at cupkampen i Trondheim ble en liten opptur, selv om fasiten var av det sure slaget.

Likevel går vi til dette oppgjøret med optimisme! For de siste årene så har vi fått flere flotte opplevelser på Åråsen! Seks poeng har vi plukket i 2016 og `17, og hvem kan glemme Ruuds deilige hattrick? Det kan skje igjen!

Men da må vi for alt i verden begrense luftspillet til et absolutt minimum. Fuglene er et fysisk robust lag, som vet å ta for seg i Gardermoens domene. Det betyr at frispark må unngås, og rommene langs kantene stenges. Da vil mye være gjort.

Når det er i orden, så er det opp til Odds tre fremste å ordne resten. Indreløperne har i stor grad klart å hente frem egenskapene som kreves i rollen, og det er noe av det som har gjort at vi allerede nå er i ferd med å overgå fjorårets 27 scoringer. Hvis Elba, Martin og Birk klarer å holde et høyt tempo, så vil det bli tøft for Kippes vikarer!