Før kampen: LSK – Odd

Førsteplassjakt!

Dette blir jo bare bedre og bedre? Aldri før har Oddrane hanket inn flere poeng på samme tid, og det gjøres ved å spille overbevisende fotball. Riktignok ble ikke 16. mai-kampen en overhøvling, men laget brøyt tidvis ned trønderne, og kunne scoret mer enn dette ene målet. Bakover er det for øyeblikket få bekymringer å melde, og seks feil vei på åtte kamper sier det meste. Det er best i ligaen det! Når vi er inne på det, så føler kampbloggen at litt dommerskryt er på plass, for en sjelden gangs skyld. Å gjøre feil er menneskelig, men å gå tilbake på et straffespark krever mot. Kan vi værsåsnill å se mer av det, dommernorge? Mer Rohit Saggi, mindre Svein-Erik Edvartsen arroganse. Sistnevnte har jo forsåvidt løst seg allerede.

Mai-galskapen fortsetter, og søndag er det Lillestrøm som står i veien. Romerikingene har holdt seg i toppdivisjonen lenge, men selv Frode Kippe hadde ikke debutert sist de var skikkelig gode. Det er lenge siden! De siste årene har nedrykkssumpa vært Lillestrøms foretrukne, og ingenting tyder på at denne sesongen er et unntak. Riktignok har laget kommet seg opp på en 10. plass, men de har i det store og hele høstet kraftig kritikk. Og det selv om kampene stort sett har blitt spilt mot tabellnaboer som Rosenborg, Stabæk, Mjøndalen, Ranheim og Sarpsborg.

På det formasjonsmessige plan har kanarifuglene levd flyktig. Så langt har de bekledd 4-5-1, 4-4-2, og 4-1-4-1, med vekslende hell. Mot 4-3-3-lag som Glimt og Ranheim har de to siste blitt benyttet, så vi kan anta at de vil stille opp i en av disse. Uansett, så har LSK gått fra å være et fysisk og hodesterkt lag, til å forsøksvis holde et høyere tempo og true bakrom i større grad. I så måte må vi se opp for Thomas Lehne Olsen, som nå har lært seg å time gjennombruddsløpene, i motsetning til offsidebonanzaen i fjor. I tillegg er islandsesset Arnor Smarason tilbake etter langvarig skade, men vi er usikre på hvordan hans form er etter dette avbrekket.

Nå har vi kommet dithen at Frode Kippe ikke spiller alle kamper, men da han ble hvilt mot Mjøndalen så er det ikke utenkelig at han stiller mot oss. Det vil i så fall være en gavepakke! Hans mangel på tempo er viden kjent, og noe som kan og bør utnyttes av våre raske angripere. I dette oppgjøret vil en front-trio med høyt tempo og mange samtidige bevegelser være en nøkkel, for gultrøyenes forsvar vil da ikke klare å henge med. Og om våre indreløpere klarer å gjennomføre flere dype bakromsløp, så vil dette sannsynligvis gå vår vei.

Odd har hatt en strålende sesongstart, men det største ankepunktet for øyeblikket er effektiviteten. For selv om målprotokollen er relativt beskjeden, så skapes det mer enn nok sjanser. I et race med målkåte motstandere så kan målforskjellen gjøre utslaget, og potensielt være forskjellen på gull og sølv. Vi må få enda flere marginer på vår side! Hva med å slå til med en tremålsseier på søndag?

Om du kunne tenke deg oppover, så er det fortsatt ledig plass på bussen. Du melder deg på her, eller ved å ta kontakt med Oddrane hotline (988 21 634).

Om du ikke har anledning til å reise oppover, så er Fort Falkum din redning! Her åpnes dørene kl. 16.30, og alle over 18 år kan tre inn.