Før kampen: Mjøndalen – Odd

Snart top of the league?

En strålende vårsesong kan krones med serieledelse! Det har vært nevnt før, men dette har vært en første halvdel over all forventning. I det store bildet er det lite denne gjengen gjør galt, og nå kan vi sende ut et skikkelig varselskudd i Romsdalens konvensjonelles retning. Hvis vi tar i betraktning Børvenshows showing i det siste, så er dette varselskuddet ladd med både kuler og kanoner. Er det noe han tar i som ikke blir mål for tiden? Børvis får mye skryt, og det er vel fortjent. Han gjør gode bevegelser gjennom hele kampen, er et oppspillspunkt, en playmaker og en effen avslutter. Han står kanskje for den viktigste utviklingen i Odds tropp, hvis vi setter 2019 opp mot 2018.

Så er det altså Mjøndalen som skal ofres i vår førsteplassjakt. Brunskjortene er som kjent nygamle i eliten, etter en OBOSkampanje av det hyggeligere slaget. Poenget mer enn Aalesunds ble hanket inn, noe til dels takket være gamle Oddegutter som Mathias Fredriksen, Alexander Betten Hansen, Jonathan Lindset (Nå i særp), og Olivier Occean. Men laget ble av mange spådd som en nedrykkskandidat, og tabellen til nå lyver ikke. 14. plass er fasiten for øyeblikket, med kun to trepoengere innhanket. Laget opptrer dog langt mer modent enn ved forrige eliteserieopphold, og de er på ingen måte noens kasteball.

Mjøndalen er et fysisk robust lag, som biter fra seg på dødballer. Både Olsen Solberg, Jansen, Liseth, Occean og Aasmundsen er alle sterke på hodet, og må passes ved faste situasjoner. Samtidig er dette kanskje den eneste spisskompetansen dette laget har, selv om de selvsagt gjør noen mål på andre måter og.

På den andre siden så er dette et lag som ligger tett og kompakt på ballsiden, og de gir fra seg store rom på motsatt side. I flere av årets kamper har laget vist at de ikke klarer å sideforskyve fort nok og dette er et moment Odd bør benytte. Det handler i all enkelthet om å gjøre raske spillvendinger, samtidig som at backene blir med fremover for å utnytte rommet som etterlates maksimalt. Her kommer vi til å få muligheter!

Dette er en kamp vi skal dominere. Odd er et bedre lag på alle mulige måter, selv om noen vil påpeke at alle kamper i eliteserien på papiret er jevne. Og det må innrømmes at det er ganske sant. Men i regulært slag har hvittrøyene høyere tempo, bedre disiplin, bedre presisjon, bedre avslutninger, bedre keeper, og bedre det meste.