Før kampen: Molde – Odd

Vi skriver mens vi kan!

Siden ytringsfrihet er et fremmedord blant hvitsnippene på Aker stadion, så lar vi meningene få sitt utløp her. Greit? I enhver rettslig og etisk sammenheng så er alle uskyldige til det motsatte er bevist, og vi skal ikke røre rundt i den suppa der. La det ikke være noen tvil om det.

Men er det ikke påfallende hvor hårsåre og sensurkåte det går an å bli? Dette har blitt en debatt som berører mer enn bare denne straffesaken, og dette vil sannsynligvis sette presedens for fremtidige, lignende saker (og de vil nok komme, dessverre). Og da er ikke en struping av meningsbærere veien å gå. Molde Fotballklubb har tatt et kontroversielt valg, og da må de stå i stormen enten de vil det eller ikke. Ikke minst i disse #metoo-tider.

At frykten for diskusjoner rir blåtrøyene som en mare er ikke noe nytt, men et sted går grensen.

Så om vi ikke får komme til orde på søndag, så håper vi at gutta nede på matta får la beina snakke. De få av oss som var til stede på søndag ble vitne til et Odd-lag som for første gang på lenge lignet litt på Odd igjen. Tempoet var bra, indreløperne gjorde jobben rundt midtspiss, og Martin Broberg la inn en solid søknad for fortsatt tillit på topp.

Minst like god innsats må til i kveld, mot et lag som er et lite steg opp fra sarpingene. Gutta må stå tett i ballfører, og samtidig minimere bakrommet. Da er mye gjort mot et gjennombruddshungrig hjemmelag. Offensivt så handler det enkelt og greit om å bygge på det vi så mot Sarpsborg. Her er det muligheter for poeng, til tross for vertenes gode start!

Kanskje vi gjør det som i 2015? Det hadde i grunn vært ganske deilig.

Foto: vriesde