Før kampen: Molde – Odd

Toppkamp, del to!

Så gikk det altså bare nesten mot Rosenborg. Kvalikbefengte trøndere fikk tidvis mye å jobbe med, og våre to mest usikre kort (Kitolano og Kaasa) var to av banens beste før respektives bytter. Spesielt førstnevnte var enorm, og vi kan allerede nå hinte om at vi har seriens beste ballvinner. Var det en duell unge Joshua ikke vant? Tidvis skulle man tro at det var både én og to og tre Kitolanoer der ute på matta! Man kan la seg imponere av mindre, og han er kanskje akkurat det vi trenger førstkommende søndag.

Da er det nemlig klart for årets (sannsynligvis) vanskeligste bortekamp, da Jim Solbakkens kamerater venter i tornerosenes by. Som ventet har Molde satt sitt preg på årets serie, og det er ikke utenkelig at de kjemper helt inn også denne gangen. Det er mange klubber vi unner et seriegull mer enn Molde (spesielt oss selv), men realiteten kan være en kødd i blant. #omvendtjinx?

Men de er nå der oppe av sportslige grunner, i tillegg til alt det pengemessige. Laget har et ubehagelig godt offensivt arsenal, og 42 innskutte er mer enn noen andre. Ohi, James og Eikrem har alene stått for 28 av disse, så det er ingen tvil om hvilke sko som må stanses her. Det må være lov å si at de gutta er jævlig effektive?

Vertene er midt i europakvaliken, og det blir derfor vanskelig å si hvilket lag de stiller med. Men siden Ohikhuaeme Anthony Kwoeme Omoijuanfo ble spart i Beograd, så er det ikke usannsynlig at han stiller mot oss. Den tidligere Jerv- og Holmliaspilleren er en mangefasettert angriper, men det er nok spesielt bakromstrusselen vi skal se opp for. Å komprimere rommene sentralt og samtidig minimere bakrommet så mye som mulig, blir en nøkkel i denne kampen.

Dette blir en tøff kamp også i andre enden. Hjemmelaget kniper igjen etter beste evne, og er som sådan best i serien på det. Dog er vi kun to mål bak, så vi er ganske flinke på det vi og. Det betyr uansett at det er et tight og drillet forsvar vi møter, og det blir vanskelig å bryte gjennom. Lagets største svakhet defensivt er stoppernes tempo, og det er noe vi kan ta dem på. Om våre indreløpere tar de dype løpene samtidig som at Børven klarer å sette dem opp, så kan det komme muligheter!

Om vi skal ha sjansen på gull, så må vi sannsynligvis ta poeng i denne kampen. Dette er nok Fagermo og gjengen veldig klar over, men de trenger den støtten de kan få! Det er ikke organisert tur, men vi håper at så mange som mulig finner veien oppover. Det er fortsatt mulig å finne fly, og du rekker fortsatt å hive deg i bilen. Bli med og støtt laget frem til seier!