Før kampen: Notodden – Odd

Hvem er Telemark, spør du? Det er vi, det!

Vi snakker slutten av februar, og treningskampsesongene er godt i gang. Førstkommende onsdag venter Notodden FK!

Tre sentrale punkter

1: Blir presisjonen bedret sammenlignet med Aalborg-kampen?

2: Fortsetter Notodden med sin gavmilde inngang til forsvar?

3: Hva vil det bety at kampen spilles på Rjukan?

Hvem er NFK?

Notodden er et sted de fleste av oss kjenner til, eller i det minste har luktet. Alt ettersom hvor i bildekksesongen man er. Uansett, så spiller de sine hjemmekamper på Notodden Idrettspark, som bare fylles om Odd kommer på besøk. Omtrent 3.000 tilskuere kan finne sine seter på arenaen. Trener er ikke ukjente Kenneth Dokken.

Historien startet på 90-tallet, da bygdas omkringliggende lag fant ut at de var rævva i fotball. Ikke siden Snøgg fikk stryk i hovedserien 1950 har byen vært representert i toppen. Derfor gikk flere klubber i distriktet sammen for å skape en toppklubb. Og med stedets var på Røkke, skulle laget føres opp i toppen.

Med kronasjene i ryggen gikk det fort fremover, og allerede i 2005 debuterte de i 2. divisjon. Der ble de værende i to sesonger, da laget gikk ubeseiret gjennom 2006-sesongen og vant opprykksfinalen mot Lørenskog.

Laget gjorde det godt etter opprykket, og landet på en niendeplass i jomfrusesongen. Enda bedre ble det sesongen etter, da sjetteplass ble fasiten. Dessverre varte ikke festspillene, og til tross for et anstendig antall innspyttede Holta-millioner, vedvarte ikke progresjonen. Tvert imot.

Halvveis ut i 2009-sesongen ble Jan Halvor Halvorsen kastet av skuta, og ble erstattet av den nylig sparkede Start-treneren Arne Sandstø. Uten at det hjalp stort, for bluesbyen forsvant ned i 2. divisjon igjen.

Der ble de værende i to år, før Dokkens gutter igjen kunne leke seg med de nest største. Men igjen skulle nivå to vise seg å være for tøft, og siden den gang har Oddsen/Postnord/Fair Play-ligaen vært deres tilholdssted.

Laget har ingen meritter av betydning.

Flere kjente spillere har hatt sitt tilhold ved Tinfos. Bala Garba, Kenneth Kvalheim og Abdurahim Laajab er alle kjente navn. Haugevis av Oddere har også prøvd seg for tøddingene, så vi nøyer oss med å nevne noen av de mest prominente. De som klinger mest i Oddeører er Jan Tore Amundsen, Morten Fevang, Ole Jørgen Halvorsen, Erik Midtgarden, Herolind Shala og Trond Viggo Toresen.

Første kamp

Den første gangen Telemarks to beste lag knivet seg imellom, var 23. januar 2007. Stedet var Herkules kunstgress, og det var helt sikkert kaldt.

Noen kamprapport er ikke å oppdrive, men juplingene fikk sikket juling på ‘kules. 2-1 til Heltene endte det, etter Oddemål av Magge Lekven og Christopher Joyce.

Den historiske duellen

Dette har vært et ganske enfoldig bekjentskap. Odd har enkelt og greit vært best. Av seks kamper har fire endt med Odd-triumfer, mens to kamper har endt med poengdeling.

Forrige oppgjør

Det forrige oppgjøret mellom lagene kom 4. juni 2014 på Notodden, i anledning cupens tredje runde.

Spennende much? Næh. Tippeligalaget harvet over Oddsenligalaget i 90 minutter, og bare en god ex-odder i keeper Nicolai Larsen Berg sørget for at det bare ble 0-4. Bentley, ‘Kvelle og Ole Jørgen Halvorsen(2) scoret Odds mål.

Sesongen så langt

Før fjorårets sesong øynet Dokken og guttene muligheten for opprykk, og under en normal sesong ville de nok vært nære. Men da Arendal stilte seg i det umulige hjørnet og smadret alle (unntatt Odd 2 – naturligvis), så ble det tidlig klart at den største jubelen skulle komme på sørlandet.

I en skjerpet 2. divisjon sikter Notodden høyt, og så langt har de vært involvert i interessante kamper. Det har blitt tap mot Sandefjord (3-5) og Strømmen (3-4), mens Nybergsund/Trysil fikk bank (4-1). Det skal ikke stå på målene hvertfall!

Utilgjengelige spillere

Hverken Rafik eller Sondre er klare, men det nærmer seg for begge. Ellers skal alle være klare.

Hvordan det står til i Notodden vites ikke.

Neste kamp

Odd – Viking

03.03.2017, kl. 14.00.

Skagerak Arena

Dommer

En upartisk en?

Til slutt

Kampstart er onsdag kl. 17.00 på Rjukans kunstgress.

Dette er det nærmeste vi kommer slaget om Telemark, og det passende nok på Rjukan. Og vi lar oss vel ikke pille på nesa av en oppkomling av en lillebror? Kassa frem gutter, her skal vei i vellinga brøytes!