Før kampen: Odd – Bodø/Glimt

Toppkamp, del tre!

Det kunne gått! Hederlig er et begrep som kan brukes om innsatsen i Molde, og det kunne betalt seg i mer enn ett poeng. Med unntak av noen korte perioder i begge omganger så fikk gutta styre spillet, og det er utrolig digg å se Børven eksekvere alt over kategorien halvsjanse. Er det noe den mannen ikke scorer på for tiden?

Fredag er det altså klart for en ny toppkamp på Skagerak Arena, når Bodø/Glimt kommer på besøk. Kjetil Knutsens lag har overrasket nær sagt alle, og er fortsatt med i kampen om den edleste valøren. Når vi ser på hvem som er konkurrentene så er det fristende å unne dem dette, til tross for … ja, du vet. Men det er selvsagt ETTER OSS! Vårs først, resten etter.

Dette glimtlaget kommer med noe som for oss er mange kjente takter. Dette er et klassisk 4-3-3-lag, tatt rett ut av Fagermos lærebok, dog med et par små skavanker her og der. Skjønnhetsfeil, vil man nok hevde der oppafor. Denne sesongen har vi sett et Glimtlag i blomstring, og den som ikke ble fersket på senga av dette juger. For vi ser på et lag som har spilt overraskende godt.

Det ble nevn i sommerens kampblogg, men vi klarte ikke å stoppe topptrioen Layouni, Zinckernagel og Evjen. Trioen på topp har herjet, og står med 22 av 45 Glimt-mål så langt. Mye har allerede blitt sagt om unge Evjen, så vi tar heller en liten kikk på Amour Layouni.

Svensken kom som et ubeskrevet blad fra Elverum midt i 2017-sesongen. Der hadde han kun spilt en halv sesong, etter sin tidligere karrière i Degerfors, Brage og Falu. Layouni startet sin Glimt-karrière noe tregt, og det er først i år han har slått til. Vingen er først og fremst kjent som en driblesterk avslutter, som ofte trekker inn både for å gi plass til backene, og for å kunne sette opp midtspissen. Han må ikke få for mye spillerom, og det holder ikke med “Kvelle-press” om han skal stanses.

Etter en litt kjip periode, så er det lys i Odd-tunellen igjen. I denne kampen vil offensive motstanderbacker etterlate mye rom, og det må utnyttes! Om våre kanter klarer å trekke inn samtidig som at Ruud og Risa kjører fremover ofte nok, så vil det oppstå overtallsituasjoner på kantene. Da vil vi få mange innlegg fra dødlinjen, og vi har jo sett at det ikke akkurat er en ulempe for oss …

Dette er (utrolig nok) en toppkamp. Og for oss så kan dette være et vinn eller forsvinn i gullsammenheng. Klarer vi tre poeng i denne kampen, så er vi med for fullt! Men gutta trenger all den støtten de kan få, og vi oppfordrer deg til å bli med på stadion, og skape en ramme en toppkamp verdig. Still deg bak de ekte sorte og hvite, og vis at du vil være med på gullkampen! I dag er det fredag, så du trenger ikke en fungerende stemme på mandag. Eller deromkring.

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 16.00, og alle over 18 år er velkomne.

Heia Odd!