Før kampen: Odd – Brann

Frem med brannslangene!

Vi har ikke fått den sesongen mange håpet på, men det er fortsatt kort vei oppover. Noen kamper betyr også mer enn andre, og dette er definitivt én av disse! Odd og Brann har fått en historie de siste sesongene, og i Bergen gnåles det fortsatt om kampen i 2009. At Eirik Bakke utførte en såkalt karriereknekker i det samme oppgjøret benevnes ikke.

Men heida, vi er fotballsupportere og lider alle av insanabilis selektivam memoriae. Eller uhelbredelig selektiv hukommelse, for alle dere som ikke kan translate-latin.

Det er ingen tvil om at dette blir et vanskelig oppgjør. Bergenserne ligger der de gjør for en grunn, og spesielt det defensive arbeidet skal ikke kimses av. Fem baklengs på 13 kamper er en statistikk ikke mange forunt. Bergenserne jobber disiplinert, og forsvarer seg med hele laget kampen igjennom.

Tempo, disiplin og løpskraft blir nøkkelen i mandagens oppgjør. Brann er svært gode på å ta ut rom og spillpunkter, og derfor må ballen flyttes fort. Hvis forflytningene på den siste tredelen er gode nok, så vil vi likevel få rom å spille i.

Og nettopp derfor kan Martin Brobergs gjeninntreden være momentet som vipper det hele i vår favør. Svensken er en trussel i flere rom, og jobber på en flate som er langt større enn hos en tradisjonell Odd-spiss. Han beveger seg ofte langt bort fra mål, men det å være et konstant pasningsalternativ kan fort være langt viktigere enn å stå foran kassa. Det så vi for eksempel i Molde.

Dette blir vanskelig, men langt fra umulig! Møt opp på stadion, og gi de den energien de trenger.