Før kampen: Odd – Brann

Jubileumskampblogg!

45655 dager. Så mange dager har gått siden en guttegjeng fra Skien fant fram en ball, og gjorde alvor av det. I 1500 måneder har vi opplevd tap og triumfer, og alt imellom. Traumer. Eufori. Vennskap. Vemmelse. Kjærlighet. Fra Ludvig Forvald og Daniel Gasman, til Dag-Eilev Fagermo og Steffen Hagen. Det er mye man får plass til på 125 år!

Nå starter vi på de neste.

Endelig er sesongstarten her, og det er altså Brann som møter oss. Bergenserne er på sedvanlig vis høye og mørke på eget lags vegne. Litt mer enn vanlig og, kanhende? Men la det ikke være noe tvil om at det er en tøff motstander som venter oss denne gangen. Brann har fått fart på sakene etter opprykket, og vil sannsynligvis rote rundt der oppe i konkurranse med oss.

Seriestart er alltid spennende saker, siden man ikke helt vet hvor man egentlig står. Bergenslaget stiller med flere nyvinninger, og hvilket lag man faktisk stiller strides selv de angivelig lærde om. Jesper Löfgren, Eirik Holmen Johansen, Kristoffer Løkberg og Petter Strand er alle nye ansikter her. Spesielt sistnevnte er det knyttet forventninger til, selv om det er noe usikkert hvor på banen han blir plassert.

For egen del går vi en interessant sesong i møte. Mye tyder på en oppløftning, selv om fint lite kan skrives i stein på nåværende tidspunkt. Få viktige menn har forsvunnet, Oldrup er tilbake, Børvis gjør mål, og det flyter stort sett bedre i begge ender. Og ikke minst: Hva vil Sander Svendsens inntreden bety? Det er ingen tvil om vi trenger folk som veit hvor kassa er, og som sådan er han en 4-3-3-kant som er særs interessant.

De siste treningskampene gir kime til optimisme, selv om man ikke skal legge for mye i konkurranseformen. Det skapes mye, scores mer enn før, og det slippes inn lite. 19 mål på 9 kamper kan definitivt slås, men det betyr likevel en oppgang fra tidligere. Deilef og gutta har for lengst startet en fornyelsesprosess, og den er nå så godt i gang at de fleste har brukbart med eliteerfaring i banken. Gutta tar uansett med seg selvtillit inn i kampen!

Dette er og blir en spesiell kamp. Aldri før har en norsk fotballklubb feiret 125 år, og vi må gjøre alt vi kan for at det blir en minneverdig feiring. O’learys-tribunen er snart utsolgt, flagg og bannere er klare, og det eneste som gjenstår er du. Bli med oss, og skap en stemning jubilanten verdig!