Før kampen: Odd – FKH

Nytt år, ny tru!

Hei alle Oddere, og velkommen tilbake til oddrane.com! En ny sesong står ved trappene, og som alltid så gjøres det noen forandringer hos oss. Siden Odds kampblogg og historieavdeling har tatt kvantesprang den siste tiden, så er det naturlig at vi nå endrer på vår egen blogg. Der statistikk og historiske tilbakeblikk tidligere har tatt stor plass, så vil vi nå legge mer fokus på meninger og betraktninger rundt den kommende kampen og tiden. Håper dere liker det!

Seriestart. Det er noe deilig ved det, er det ikke? Knoppene skyter ut i full blomst, fuglene flytter hjem igjen, og atter en gang ruller ball over grønn matte. Ok, stryk de to første. Men faen som vi har savna deg, Odd og norsk fotball!

Flere av oss skjeler over mot ball i andre verdensdeler i disse vakuumperiodene, men det er liksom ikke det samma. Steminga, lukta, pølsene og folka, du finner ikke lignende utenfor fedrelandet eller blant ikke-Oddske miljøer. Ikke for å være subjektiv altså …

Haugesund er altså motstanden som møter oss i første runde. På Skagerak Arena, en bane som ikke har gitt gjestene mange gode assosiasjoner. Heldigvis. Og det virker ikke som at optimismen i araberbyen kan tas og føles på. Snarere tvert om, da vi i lokalblekkene kan lese sleiver som blant annet at «Det er ingen selvfølge at FKH unngår nedrykk». Entusiasmen er ikke sjenerende, med andre ord.

Men heller ikke Odd har blitt gjenstand for store ord de siste månedene. Og til en viss grad med belegg. For vi gikk inn i januar med en særdeles tynn stall. Ut hadde erfaring, hodestyrke og løpskraft gått, og vi sto ærlig talt ganske ribbet tilbake. Førsteelleveren var ganske sterk, men en stor klubb trenger påfyll.

Og det er kanskje dette som nå gir grobunn for optimisme. Gutta som er hentet inn har allerede rukket å vise potensiale, og alle kan gjøre en forskjell. Men det viktigste tilfanget kan vi fort få fra egne rekker. John Kitolano viste allerede i høst at han kan prege eliteserien. Markus Kaasa ser endelig ut til å ta det steget mange har ventet på. Og Josh Kitolano. Er det noe han ikke kan gjøre med en ball? 17-åringen er jo så driblesterk at han kunne dratt seg gjennom Gaustatoppen uten å legge igjen spor!

Så det er lov å gå inn i denne sesongen med tro på noe bra.

Om det skulle være noen tvil.