Før kampen: Odd – FKH

I medaljeskuddet!

Gutta har ikke funnet høstformen i år, det må vi bare erkjenne. Og det så vi nok i Ålesund, selv om laget på ingen måte var sjanseløse mot vertene. Men det ble for rotete, og vi har i grunn ikke spesielt lyst til å å detaljert til verks her. Sikkert ikke dere heller. La oss heller gå over til neste motstander!

Oppgjøret på søndag, hjemme mot FK Haugesund, seiler opp som en nøkkelkamp i toppen. Hverken Odd eller FKH er inne i en god stim, men vinneren her stikker sannsynligvis av med en medalje. Jeg tror Haugianerne stiller opp med dette laget: Per Kristian Bråtveit – David Myrestam, Nemanja Tubic, William Troost-Ekong, Vegard Skjerve – Haris Hajradinovic, Filip Kiss, Eirik Mæland – Alexander Stølås, Shuaibu Ibrahim/Torbjørn Agdestein, Kristoffer Haraldseid.

Et lag uten de store stjernene, men som likevel klarer å utrette noe. Det er en ellever med sin forse i lengderetningen og på dødballer. Derfor blir det viktig å spille balansert, slik at kontringsmulighetene begrenses så langt det er mulig. Om gutta får til det, så blir gjestenes viktigste våpen borte.

Offensivt så blir det en nøtt å bryte ned et lag som garantert kommer til å ligge dypt. Tempoet må opp sammenlignet med de foregående oppgjørene, og beina må flyttes fortere. Haugalendingene er sterke i lufta, men defensivt så kan de få problemer om de utfordres langs bakken. Derfor må ballen flyttes fort sidelengs, slik at rommene sentralt åpnes opp. Om gutta får til det, så vil mulighetene komme.

Om FK Haugesund

FK Haugesund er Araberbyens best rangerte menn. Rogalands beste (2013) lag spiller sine kamper på ferdigoppussede Haugesund stadion, som holder i underkant av 9000 tilskuere. Laget trenes Andrea Loberto.

Stadion: Haugesund Stadion

FK Haugesund er det nest yngste bekjentskapet i årets tippeliga. De ble stiftet i 1993, gjennom en sammenslåing av seniorlagene til Haugar og Djerv 1919. Den nystartede klubben gikk rett inn i 2. divisjon i debutåret 1994, og vant avdelingen på første forsøk. Det ble med to sesonger i den nest øverste divisjonen, og i 1997 spilte FKH tippeligafotball for første gang. I debutåret klarte laget å beholde plassen, men året etter gikk det ikke like bra. Klubben gikk opp igjen på første forsøk, men da ble det bare én sesong i det beste selskap. Deretter gikk det ikke like bra for rogalandsklubben, og i 2004 måtte de ta den tunge veien tilbake til der det startet; 2. divisjon. Og da, som i 1994, holdt det med én sesong for å sikre opprykk. De var tilbake i 1. divisjon, og holdt seg der til 2009. Siden den gang har klubben holdt seg i Tippeligaen. Klubbens største triumf kom i 2007, da de klarte å nå finalen i Norgesmesterskapet. Der endte det med 2-0-tap mot Lillestrøm. I 2013 gjorde de sin beste tippeligaprestasjon noensinne, da det vanket bronse på måkene. På tross av sin unge alder har klubben forstret flere kjente spillere. Blant disse finner vi Kenneth Høie, John Pelu og Morten Berre. Også Jone Samuelsen, Jacob Sørensen, Henrik Kjelsrud Johansen, Håvard Storbæk og Joakim Våge Nilsen har spilt for klubben.

Head to head

Siden Haugesundsfolket rottet seg sammen så sent som på nittitallet, så har det ikke blitt flust med bataljer mellom lagene. Men noen har det blitt, og da 17 av det poengmessige slaget. Og det er Oddegutta som har vist seg som de sterkeste, da ni av oppgjørene har endt med Oddeseier. Tre stykk poengdelinger har blitt sanket, mens fem oppgjør har endt med tap. Noe jevnere er det dog i målprotokollen, hvor Oddegutta leder 28-20.

Hjemme på Falkum så er det i det hele en solskinnshistorie. For på åtte oppgjør så har Haugesund aldri vunnet, mens de har måttet høre seiersbrølet fra Oddegarderoben fem ganger. De tre resterende har endt uavgjort. Tallenes tale, nettkjenningsmessig sett, er 16-5.

Forrige oppgjør

Partydagen før partydagen. Russens store festdag (én av mange), og fotballens nasjonaldag. Det er i korte ordelag noe av det 16. mai er. Arenaer over det ganske land pyntes til fest, og hornmusikken kjører generalprøver før morgendagens rusleturer. Alle ser frem til denne dagen, og forbundet har som mål å sette opp oppgjør som kimer til folkefest. Derfor kom FK Haugesund på besøk denne dagen.

Ja, du leste riktig. Forbundet mener at FK Haugesund var den rette motstanderen for å skape liv og røre 16. mai 2015. Ikke Sandefjord, bæringer eller engens. Vi applauderer!

Uansett, så vanket det god fotball på godtfolk denne varme lørdagen. Festinnledningen var av det trege slaget, og det skjedde fint lite den første halve timen. Først da begynte det å skje ting av interesse på Falkum. Et innlegg ble møtt av Olivier Occéan, men kanadieren klarte ikke finnne annet enn tverrliggeren. To minutter senere fikk Halvorsen muligheten etter et innlegg, men heller ikke hans hode var fininnstilt denne gangen. Og da Olly fikk sin andre sjanse bare minuttet etter Ole Jørgen, skulle det heller ikke gå. Nok en gang etter et innlegg, men denne gangen var det kanadierens fot som forårsaket missen.

Det eneste gjestene fikk til denne omgangen, var det Christian Gytkjær som sto for. Den nå trøndererte dansken fikk ballen i boksen, og datt som en potetsekk. Det eneste aberet for hans del var at ingen var nær ham. Selv ikke folk med skjegg kan lure dommerne, altså.

Etter hvilen ble det mer og mer Odd. Ti minutter etter restarten ble Halvorsen levnet nok en mulighet, men heller ikke denne gangen var hodet helt på rett plass. Men med Gytkjær i mente, er det ikke dermed sagt at pipemennene alltid gjør det rette. Etter 69 minutter ble Bentley feid ned, men det var dessverre én mann som ikke så det alle andre så. Og følelsen av ikke-hjemmedømming ble enda mer nærværende etter 77 minutter. Etter et perfekt frispark fikk Fredrik Oldrup Jensen stå helt alene på 12 meter, og headet enkelt inn ledelsen. Trodde han, og vi. For ut av intet var det én mann som tydligvis hadde bommet på datoen, og sto på sidelinja og flagret som en bajas. Hele verden så at Fredrik var onside, bortsett fra han ene som sitter på makta. Er ikke det typisk?

Men selv med 13-14 mann mot seg, så klarte gutta gang på gang å skape farligheter. Dessverre var ikke lykken like bistående foran mål, og da tiden rant ut, måtte vi akseptere en svært ufortjent poengdeling. Til slutt må vi slenge inn litt selvskryt. Vi laget en jævla god TIFO til denne anledningen, det skal vi ha. Kudos til TIFO Oddrane! Vi var ikke alene om å dra frem «pollenallergien» da dette ble vist frem.

FKHs form

Etter et par forgangne sesonger i toppen, så ble fjoråret en skuffelse for araberne. Dette skulle de rette opp i denne sesongen, og de har nå lagt bak seg disse fem kampene:

27.08: FKH – Brann 3-2

11.09: Molde – FKH 0-0

16.09: FKH – Vålerenga 1-1

25.09: Start – FKH 1-0

02.10: FKH – Sarpsborg 08 1-1

Dette er ikke mye å juble for. Triumf mot høytflyvende bergensere er r iktignok en fjær i hatten, men det resultatet settes i skyggen av fadesen på sørlandet. Dette er ikke godt nok, om de skal sikte mot medalje. Heldigvis.

Neste kamp

Rosenborg – Odd, søndag 23. oktober kl. 18.00

Lerkendal stadion

I faresonen:

RBK: To gule: Holmar Örn Eyjolfsson og Pål André Helland.

Odd: Fire gule: Espen Ruud. To gule: Oliver Berg, Lars-Kristian Eriksen og Rafik Zekhnini.

Skader og karantener

Deilef må klare seg uten Jone Samuelsen, Rafik Zekhnini og Fredrik Oldrup Jensen. Joakim Vaage Nilsen og Olivier Occean blir forhåpentligvis med.

Haugalendingene stiller trolig skadefritt. Det grenser vel nesten til juks, så langt ute i sesongen?

Dommer

Ken Henry Johnsen. KØDDA! Det er Dag Vidar Hafsås som skal holde kustus på toogtyve mann pluss innbyttere denne gangen.

Til slutt:

Dette er nøkkelkampen. Uten tvil. Vinnes denne, så er sannsynligheten for medalje stor. Og om vi ser på lagene, så er gutta fra Skien knappe favoritter, med rette. Dette skal i utgangspunktet vinnes, selv om vi møter tippeliganes (i skrivende stund) femte beste lag.

Dog er dette en seier som vil kreve mye. For vi kommer til å møte et lag som er villige til å løpe den ekstra meteren. Hoppe den ekstra centimeteren. Det må matches, og vel så det! Det eneste som betyr noe på søndag, er motet. Om det ikke er tilstede, blir det ingen seier.

Kampstart er søndag 16. oktober kl. 18.00. Før kampen er du velkommen på Fort Falkum, hvor det denne gangen vil skje mye gøy! Kl. 15.30 holder vi quiz med gøyale premier, ledet av Nils Otto Sem. Én time senere (kl. 16.30) inntar Igor Dunderovic og Vidar Letho scenen, for å lede oss gjennom en latterfylt halvtime. Og når de går av scenen igjen, så blir de avløst av Frode Johnsen, som på sitt sedvanlige besøk skal prate fotball med aktuelle gjester. Dette blir gøy!

Kommende bortekamper

Husk at turene kun er for medlemmer. Om du ikke er medlem, så kan det ordnes i bussen mot at medlemsavgiften på 250 kroner betales.

23. oktober: Rosenborg – Odd. Overnatting

Pris: 200

Turinfo: her

Online påmelding: her

6. november: Tromsø – Odd. Hotell

Vi har booket rom på Scandic Ishavshotel fra 5. til 7. november. Priser, påmelding og annen turinfo finner du her.

One thought on “Før kampen: Odd – FKH”

Comments are closed.