Før kampen: Odd – Glimt

Med øye for mål!

Det må vel være lov å si at vi har gått fra krisestemning til eufori? De siste dagene har vært en gedigen opptur, og det eneste som kunne toppet lørdagen ville vært om vi kunne ha bevitnet det fra tribuneplass. For en kamp gutta leverte! Det var overkjøring fra ende til slutt, og det hadde ikke vært ufortjent om vi hadde doblet antall nettsus.

Dette lover godt, men årets til nå tøffeste test venter oss på onsdag.

Da er det de helgule fjorårskometene Bodø/Glimt som venter oss. Kjetil Knutsens menn har hatt en strålende sesonginnledning. 12 poeng og 15 mål sier vel i grunn sitt? I kraft av 4-3-3-formasjonen er det mye kjent det Glimt kommer med på onsdag. I prinsippet mange likhetstrekk, samtidig som at Glimt ofte spiller noe smalere på den siste tredelen. Kantene trekker gjerne innover for å skape overtall på 15-20 meter, noe som ofte fører til at løpsvillige indreløpere kommer fra dypet og blir spilt gjennom. Her blir det viktig med korte avstander mellom leddene, minimere bakrommet og samtidig legge press på ballfører fra 30 meter og inn.

Samtidig så vi ifjor at dette er et lag som kan passe oss godt. Gjestebackene forærer motstander mye rom, og et relativt sendrektig midtforsvar kan avsløres på fart. Både Moe og Lode vil få problemer hvis de isoleres mot våre angripere, noe som for det første betyr at kontringer må tas helhjertet. I etablert angrep vil våre muligheter være størst om vi klarer å strekke ut Glimts forsvarsfirer. Da blir det bedre plass til dype indreløperløp, og med det vil vi se flere skuddmuligheter i boksen såfremt tempoet og ballforflytningen foregår fort nok.

Nå er det endelig bekreftet at vi mister Torgeir Børven, enten man vil det eller ikke. Hvordan livet uten Børvis blir er vanskelig å si, men 21 mål erstattes naturligvis ikke uten videre. Hadde dette skjedd før sesongstart så ville kampbloggeren sett adskillig mørkere på livet. Fire kamper uti sesongen er man ikke like depressivt anlagt. Tobias Lauritsen har tatt store steg i vinter, og har vist at han vil ta over midtspissplassen. To meter mann har fått muskler, og er i ferd med å bli det oppspillspunktet for eksempel Frode Johnsen, Peter Kovacs og Olivier Occéan var. Han kommer til muligheter, har gode bevegelser og godt overblikk. Og han er etter all sannsynlighet raskere enn de tre ovennevnte. Det kan faktisk bli ganske bra, det her.

Dette blir den første store prøven etter en positiv periode. Gutta har fått seg en skikkelig selvtillitsboost, men må nå yte sitt aller beste for å overvinne dette Glimtlaget. Det blir ikke lett, men alt er mulig. Alt starter med trua, og det bør vi ha plenty av nå!

Nå kan du søke om billett til Haugesundkampen! Oddrane har en egen kvote tiltenkt syngende supportere, og alle Oddrane-medlemmer kan bli med i trekningen. Inngangen er gratis for alle sesongkortholdere, og vi oppfordrer deg til å kjøpe dette hvis du ikke har fra før. Da støtter du klubben i en vanskelig tid.

Søk om billetter her!

Før og under kampen er alle over 18 år velkomne på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 15.00, og vi viser oppgjøret i sin helhet.

Heia Odd!

NB: Fra og med fredag formiddag er oddrane.com historie. Da går vi over til en ny og flott hjemmeside med adressen oddrane.no.