Før kampen: Odd – GNK Dinamo Zagreb

Vi vil, vi vil, og vi kan få det til!

Dinamo Zagreb kommer på besøk, og alt skal avgjøres! Hvertfall nesten alt, da.

Tre sentrale punkter

1: Dinamo slet mot Oddeguttas kontringsstyrke, og dette bør utnyttes også i returkampen. Oddrane vil nok få mer spill i etablert angrep, men det vil likevel komme situasjoner hvor store bakrom kan benyttes.

2: Kroatene spiller med høyt tempo og gjennombruddshissighet. Derfor må Oddegutta ligge dypt og kompakt, samtidig som at presset mot ballfører er aggressivt. Da kan man fort vinne ballen i gunstige posisjoner.

3: Med tre målpå fire kamper har angriperen Armin Hodzic fått en god start på sesongen. Han er en allsidig spillertype, som kan gjøre mål ut av de fleste situasjoner.

Hvem er GNK Dinamo?

Gradanski Nogometni Klub Dinamo Zagreb kommer fra Kroatias’ hovedstad Zagreb. Der trakterer de til daglig nasjonalarenaen Stadion Maksimir, som i disse dager sjeldent tar i bruk sine 35.000 seter. 13. juli ble den tidligere landslagsspilleren Mario Cvitanovic ansatt som ny hovedtrener.

26. april 1911 ble en klubb ved navn Gradanski stiftet i Zagreb. Laget gikk under dette navnet helt til 1945, da de byttet til Dinamo Zagreb, og fant sin plass i det Jugoslaviske seriesystemet. I debutsesongen 1946/47 gikk det nesten helt inn, men de måtte innfinne seg med å være nest best. Revansjen kom året etter, da laget klatret helt til topp. Dinamo var et lag å regne med under hele den Jugoslaviske tiden, og da ligaen gikk i oppløsning i 1991 hadde de vunnet fire seriemesterskap og syv cupmesterskap. De gikk også til topps i messebycupen(forgjengeren til UEFA-cupen) da Leeds ble slått i 1967.

Under den Jugoslaviske tiden var det offisielle stiftelsesåret 1945, men etter oppløsningen ønsket klubben å gå tilbake til røttene. I 1991 og 1992 gikk de under navnet HASK Gradanski, før de i 1993 tok navnet Croatia Zagreb. Under dette navnet vant de fem ligatitler, og deltok i Champions League ved flere anledninger. Rett etter millenniumsskiftet valgte klubben å gå tilbake til Dinamo Zagreb. Etter millenniumsskiftet har de nytt stor suksess, og har blant annet vunnet serien hvert år siden sesongen 2005/06, unntatt fjorårets sesong da HNK Rijeka brøt hovedstadslagets seiersrekke.

Dette er en merittert og verdenskjent klubb. Til sammen har laget vunnet elleve Jugoslaviske titler og 32 Kroatiske titler siden 1992! Klubben har hatt en rekke verdenskjente spillere i sin stall. Blant disse kan vi finne Davor Suker, Mark Viduka, Mario Mandzukic, Luka Modric, Angelo Henriquez og Niko Kranjkar.

Første kamp

Dette er det andre offisielle oppgjøret mellom lagene.

Sesongen så langt

Helt siden den kroatiske ligaens oppstart på starten av 1990-tallet, så har Dinamo vunnet stort sett hver gang. Men ifjor måtte de for første gang på lenge gi tapt, mot outsiderne HNK Rijeka. Dette er noe som garantert skal revansjeres, og de er allerede to kamper ut i den nye sesongen. Så angt har det startet svært lovende, da Istra 1961 og Cibalia har blitt sendt til respektives hjem med henholdsvis 2-0 og 4-0 i sekken. I helgen hentet de ett poeng borte mot medaljeoutsideren Osijek.

Utilgjengelige spillere

Fredrik Nordlvelle stiller ikke til start, mens Thomas Grøgaard og Fredrik Semb er usikre. Ellers skal alle være klare.

Vi sliter dessverre noe med kroatisken, så skadesituasjonen der borte forblir et mysterium.

Neste kamp

Odd – Sogndal

06.08.2017, kl. 18.00

Skagerak Arena

Europaligaens Play-off går av stabelen 17. og 24. august.

Dommer

Anatoliy Abdula (Ukraina)

Til slutt

Dette er langt fra over. Selv om det endte med tap i Zagreb, så er 2-1 et resultat som gir et godt utgangspunkt foran returen. Og det viser samtidig at gutta kan hamle opp med langt mer meritterte navn! Den sportslige forskjellen er ikke så stor, og med gode taktiske grep så kan det meste skje.

Men vi skal ikke ta en seier for gitt. Dinamo Zagreb har lange tradisjoner i Europa, og vet at de ikke kan ta noe for gitt. Vi kan ikke regne med å bli undervurdert. Derfor er det kun en topp prestasjon som kan ta oss videre til Play-off. Gutta må vise frem sitt beste, og de trenger deg i ryggen. For om vi står frem og viser hva vi kan by på, så blir vi en inspirasjon for gutta på matta.

Kampstart er torsdag 3. august kl. 18.30. Av sikkerhetsmessige årsaker holder Fort Falkum stengt denne dagen.

Kommende turer

SarpsborgOdd Cup

BrannOddMoldeOddSarpsborgOdd serieGodsetOddKBKOddVålerengaOdd