Før kampen: Odd – godset

Glemte vi å si at vi elsker Fagermo?

Vi gjør det altså! Dypt og inderlig. Vi digger at vi har en frittalende og kompetent kar, som ikke holder igjen når noe skal menes. Det er i sterk kontrast til lørdagens motstander og deres tilhørende trener. Det er duket for lokaloppgjør mot godset!

Tre sentrale punkter

1: Hvordan skal backrekka komponeres? Skader og kort tatt i betraktning; Dette er nok en hard nøtt for Deilef. Hvorvidt Oldrup blir klar er svært vesentlig i dette øyemed, siden det frigjør Vaage Nilsen.

2: Klarre gutta å øke bevegelsene på topp? Mot Lillestrøm ble det tidvis svært stillestående, noe som førte til at laget var lite målfarlige til tross for et bra ballinnehav.

3: Er gjestene like gavmilde på defensive dødballer som de var mot sarpingene? I forrige runde fikk Sarpsborg-spillerne nærmest fritt leide ved flere anledninger, og såntno er situasjoner vi godt kan like.

Hvem er godset?

Under en bro på vei til Oslo, bor tro … strømsgodset. Det har de gjort i lange tider, uten at noen helt forstår hvorfor. Brua er jo selvforklarende i form av at man har mest lyst til å forlate plassen fort som fanden, men resten forsvinner litt i tåka. Inne blandt eksosen finner man marienlyst stadion, som ved de fleste anledninger IKKE fyller sine omtrent 8.000 seter. Tor Ole Grå Skullerud er lagets trener, noe han skal ha vært siden fjorårets sesong.

Første kamp

Den aller første gangen Odd fikk besøk fra de drammenske trakter, var i 1927-28-sesongen. Hverken dato eller sesongens forløp har vi for hånden (opplys oss gjerne), men vi vet at det må ha vært en trivelig kveld på Falkum! For fire kasser ble fasiten for gutta, mens godset ble skjenket ett trøstemål. Dette var et kjærkomment poengbidrag i en sesong som nesten endte opp med seriegull. Bare to poeng skilte mellom gullvinner Mjøndalen og tredjeplasserte Odd. Godsenserne var ikke like kompetente, men evnet i det minste å unngå nedrykk.

Den historiske duellen

Mange oppgjør har blitt spilt mellom de to østlandslagene, og det er en målrik historie vi snakker om. På 38 kamper har det blitt scoret 127 mål, noe som gir et snitt på nesten 3,5 mål pr. kamp. Og det gledeligste er at Oddegutta har stått for majoriteten. Det er ingen stor ledelse, men Odds 69 mål har sørget for at 18 av oppgjørene har vippet vår vei, mens 58 mål og 13 trepoengere har gått feil vei.

Hjemme i Skien er dominansen nær sagt total. Riktignok har blåtrøyene én seier og fem uavgjorte, men de resterende 13 har plusset på Odds seierskonto. I målprotokollen er ledelsen representativ, og det er gode muligheter for at guttas 39-17-ledelse blir enda større etter lørdagens kamp.

Forrige oppgjør

Tippeligaen 2016 var 12 runder gammel da Odd inviterte strømsgodset til kappestrid på Skagerak Arena 29. mai. Fagermos menn hadde hatt en god start og lå á poeng med Molde. Drammenserne lå bare poenget bak, og man været en toppkamp denne flotte maidagen.

Og starten kunne knapt nok vært bedre. To minutter ut i oppgjøret fikk Rafik Zekhnini kula på kanten, og drev innover. Rett etter passert sekstenmeterstrek løftet han blikket, og så en kollega i posisjon. Ball ble løftet, med håp om assistanse.

Men i dennes bane stod en godset-spiller. At vedkommende valgte å heise armen opp i en unaturlig stillig får stå for hans regning, men vi takker og bukker. Ball traff arm, og dommerarm pekte mot straffemerket.

Dette ble ivaretatt av Fredrik Nordkvelle. Stridsklev-gutten skrittet opp bak merket, tok sats og feide all tvil til side. 1-0!

Oddrane tok grepet etter scoringen, og presset godsenserne bakover. Men det første kvarteret rant ut uten ytterlige nettkjenninger, og gjestene klarte da å ri av trykket. Spillet bølget frem og tilbake, uten at det ble produsert mer enn halvsjanser.

Inntil det var spilt 35 minutter.

Ballen ble spilt tilbake til Sondre Rossbach, som deretter gav stafettpinnen til en upresset Fredrik Semb på 25 minutter. Men på uheldig vis klarte han å rote det til, og Tokmac Nguyen så sitt snitt til å stjele kula. Den frekke gjesten kløyv fremover, og alene mot Rossbach levnet han sisteskansen ingen sjanser.

Det tette spillet vedvarte også etter utligningen, uten at det gav resultater.

Oddrane ville mest etter hvilen, og var nære uttelling ved flere anledninger. Fem minutter ut i omgangen kom ‘Kvelle rundt på kanten, og slo kula inn i boksen. Espen Bugge Pettersen forsøkte å slå innlegget bort, men maktet ikke annet enn å daske et par fingertupper borti læret. Dermed sto kassa åpen for Kjelsrud Johansen på bakre. Dessverre var totningen(?) på god vei fremover, og han maktet ikke å reversere naturlovene.

Ti minutter senere fikk Nordkvelle legge inn enda en gang, og denne gangen forble ballbanen ubrutt frem til den traff mottaker. Espen Ruud hadde kommet på ett av sine utallige hundremetersløp, og uselvisk headet han ballen på tvers av boksen. Hadde en Odder luktet dette scenariet så hadde det stått 2-1.

Heldigvis trengte vi ikke vente veldig mye lenger på nettkjenning!

Drøyt 15 minutter før slutt kom drammenserne på en sjelden visitt. På sedvanlig vis så skjedde det fint lite, og Odd vant ballen. Denne ble gitt til Kjelsrud Johansen, som stormet fremover. Han avanserte til 20 meter, og rullet videre til Bentley. Nigerianeren la kula til rette på første touch, og curlet den deretter elegant ned i bortre hjørne. En klassekontring!

Deretter fulgte noen særdeles festlige minutter. Etter 83 minutter sendte Fransisco Junior inn årets klareste søknad om rødt kort, noe som også ble innvilget. Fyren kom (som de fleste andre) på etterskudd i duell med Zekhnini, og mistet hodet fullstendig. Kastet seg inn i en vill tofotstakling som traff Rafiken i ankelen, og sistnevnte kan takke sin skaper for at det ikke gikk værre. Få vekk svineriet!

Mindre interessant ble det ikke tre minutter senere. Tommy Høiland kom rett fra audition på Nationaltheatret, og forsøkte sine nyvunne kunster i Oddboksen. Det pinlige filmeriet ble gjennomskuet av dagens eminente dommer, og det vanket et svært fortjent gult kort på kniven fra Sandnes. At Marcus Pedersen klarte å gnåle til seg gult kort var heller ikke trist.

Balubaen på slutten tok nok brodden av gjestene, og det hele rant ut i en herlig 2-1-seier til Oddegutta. Dette førte til at Odd la press på serielederne, mens gjestene sakket av i medaljejakten.

Sesongen så langt

Med karismatiske Tor Ole Skullerud bak spakene, så var det mange som trodde at det skulle sprudle av godset denne sesongen. Men så feil kunne man ta! Drammenserne er i ferd med å tegne OBOS-medlemskap i rekordfart, skal vi tro Ivar Hoff. Og det hender jo at han glimter til med noe smart fra tid til annen …

Det har ikke vært mye å juble for langs drammenselva denne sesongen. Så langt står laget med to serietriumfer (mot Haugesund og Sandefjord), mens Brann og Kristiansund viste seg å være for sterke. Ett poeng vanket det mot Sarpsborg, Sogndal og Aalesund.

Utilgjengelige spillere

Odds skadeliste er både uovesiktlig og vond som et langt år. Broberg og Semb er ikke med, mens Rossbach, Oldrup, Samuelsen, Occéan, Rafik og Pape er usikre kort. Ruud fikk sitt tredje mot kanaris, og må stå over.

Hvordan det står til i drammen vites ikke.

Neste kamp

Haugesund – Odd

16.05.2017, kl. 18.00.

Haugesund stadion

I faresonen:

Odd: To gule: Pape Pate Diouf.

FKH: To gule: Filip Kiss.

Dommer

Trond Døvle

Til slutt

Det er alltid deilig å slå godset. Gruse godset!

Mose godset.

Og om vi ser på resultatene, så er det seier vi bør vente oss på lørdag. Oddrane har på ingen måte sprudlet; men poenga ramler stadig inn. Godset får inn fint lite, og har allerede avholdt krisemøte med supporterne kun syv runder ut i sesongen. Det sier i grunn mye.

Men ikke alt. For selv om godset sliter, så kan de fortsatt glimte til. Og det kan skje på lørdag! Spillerne kan ikke gå til stadion og tro at alt går av seg selv. Det gjør det ikke. Gutta må gjøre jobben selv, men vi kan gjøre det sammen med dem. Hvis vi gir vårt beste fra tribunen, så får gutta de beste forutsetningene for seier!

Så folkens … fram med kassa, fyll lungene og skrik ut for Odd. Hyl deg hes, flagg på deg tennisalbue og hopp på deg kramper. Gi alt.

Kampstart er lørdag 13. mai kl. 18.00. Før oppgjøret ønskes du velkommen på Fort Falkum, såfremt du har fylt 18 år. Fra kl. 15.00 kan du tré inn og nyte atmosfæren Norges triveligste supporterpub kan by på.

Kommende turer

haugesundodd

sandefjordodd

sogndalodd

aalesund-odd