Før kampen: Odd – Godset

Så var det dette med å gruse godset da …

Vi har gjort det før, og gjør det gjerne igjen! Faktisk er det noe man kan kalle en vane, tatt i betraktning at tallenes tale på Festüng Falkum fra 1950 er 13-2-1, da henholdsvis Odds, uavgjorts, røkla. Uten at vi skal ta noe på forhånd, eller tro at sånne deilige trepoengere kommer sånn uten videre.

Men denne upåklagelige seiersrekka står for oss som ekstra godslig siden det er godset som har måttet lide. Drammenserne har ikke latt seg assosiere som noen engler i møte med oss de siste årene, og de har fortsatt Marcus Pedersen på lønningslista. Vi er fortsatt ikke sikre på hvilket av disse to punktene som setter blåtrøyene høyest på nissens klessetryneliste slem gutt-liste.

Akkurat som oss, så har ikke drammensernes sesong fortonet seg som mange forventet. Tor Ole «Hvem?» Skullerud fikk lite til å stemme i vårsesongen, og stakk med halen mellom beina for ikke lenge siden. Inn har BP Ingebrigtsen kommet, uten at vi kan se at det vil hjelpe noe. Vi håper hvertfall ikke det.

Oddrane viste potensiale i Kristiansund, selv om målene stort sett uteble. For utover at effektiviteten må opp, så var det mye bra! I 70 av 90 minutter var arbeidsintensiteten høy, og gutta styrte spillet. Og muligens kan vi takke et par kontaktlinser for mye av dette. For Bilal Njie var et usedvanlig friskt uromoment, og spilte sin beste kamp i Odd-trøya. Det ble som mange husker kronet med en flott scoring, og flere kunne det blitt.

Børvens gjeninntreden kan hjelpe på utfordringene foran kassa. Børvis viste gode tendenser før skadene kom, og vi vet at scoringsinstinktet er der. Og selv om vestlendingen ikke er like hodesterk som Lauritsen så binder han opp flere spillere i boksen, som igjen åpner opp rom for indreløperne. Hvis Kvelle og Jone øyner disse mulighetene, så økes sannsynligheten for nettkjenning betraktelig.

Nå er det på tide å stå opp for gutta. Søndag er ikke dagen for å boikotte, eller å vende klubben ryggen. Vi har lagt bak oss noen uker med mye støy, men husk at klubben vil bestå. Men vi må stå frem og vise at fanen holdes høyt! Møt opp på tribunen, og trykk gutta fram med sang, flagg og lidenskap.