Før kampen: Odd – Haugesund

Semifinalefest!

Kampen mot Stabæk ble en liten opptur, selv om oppgjøret glemmes i det øyeblikket sesongen 2019 lukkes. For etter miséren i Trøndelag, så var det viktig å se et lag med god disiplin og defensiv struktur. I det hele var det lite bæringene slapp til, og sentrallinjen gjorde en god jobb med å presse blåskjortene ut på kantene. Med det ble vertenes største styrke nøytralisert, og våre stoppere kunne ta unna de innleggene som kom. Dessverre var ikke tempoet og presisjonen på motsatt banehalvdel god nok, og derfor endte det med smultringer i begge ender. Men vi vet at gutta kan, og krysser fingra for at en god treningsuke har gitt fart i beina!

Semifinale nå, altså. For første gang på over fire år skal det altså spilles cup på hjemmebane, og for en anledning dette blir! FK Haugesund byr oss opp til dans denne torsdagen, og i potten ligger en tur til Ullevaal. Vi må nok regne oss som favoritter i dette oppgjøret, men bare de naive tror at dette blir lett match.

FK Haugesunds eventyr startet borte mot Åkra, der araberne fikk en relativt lett match. I andre runde måtte haugalendingene ta turen til Sotra og Sotra Sportsklubb, og man snublet seg da videre med 1-3. Bryne tok imot FKH i 3. runde, men gjestene var frekke nok til å stikke avgårde med en komfortabel 6-2-seier. 26. juni tok Strømmen turen til «Gamlå», og som ventet dro de tomhendt hjem. I kvartfinalen måtte Haugesund finne veien til Consto Arena. Der var det lenge jevnt, men tre litt for pene mål sørget for at det er de som legger seg til for hogg i dag.

I følge Haugesunds Avis’ egen podcast, så stiller FKH sannsynligvis med det samme laget som mot Godset, minus Bruno Leite. Det vil i så fall si denne 4-4-2-formasjonen: Helge Sandvik – Thore Pedersen, Douglas Bergqvist, Benjamin Hansen, Mikkel Desler – Kevin Krygård, Sondre Tronstad, Christian Grindheim – Kristoffer Velde, Martin Samuelsen, Niklas Sandberg. På skadelista finner vi Leite, Joakim Våge Nilsen, Ben Karamoko, Alexander Stølås, Stian Ringstad, Fredrik Pallesen Knudsen, og Dennis Horneland. Ibrahima Wadji er utestengt etter lemfeldig omgang med senegalske legemidler.

Men det er uansett et slagkraftig lag de mønstrer. Alle fotballspillende Haugalendinger får trykk i spillet innprentet fra barnsben av, og offensivt spilles det med høyt tempo. Gjestene sender alltid mange mann frem, og dobler på kantene samtidig som at boksen overbefolkes. I første omgang blir det derfor viktig å sideforskyve raskt, samtidig som at markeringene i sekstenmeteren ikke glipper. Ankeret må falle ned ved leilighet, for å ta av trykket som kommer de gangene innleggene truer.

En mann vi må ha et ekstra øye på, er Martin Samuelsen. Den tidligere West Ham-spilleren startet sesongen trått, men gutten har blomstret den siste tiden. Med fem mål er han lagets toppscorer, og på de fire siste kampene har han bidratt med fem målpoeng (mål og assist). Lånespilleren er sterk med ballen i beina, og kan opptre noe uforutsigbart. Her handler det om å nekte ham rom, og samtidig holde tunga rett i kjeften!

På den andre siden, så er dette et lag som kan passe oss godt. I flere kamper har gjestene vist at de har problemer med kantsterke lag, og store avstander mellom back og stopper innbyr til gjennomspill på sidene. Thore Pedersen og Mikkel Desler er offensive backer som ofte blir med fremover, men juks på hjemveien har ført til at de ofte er feilplassert. Det bør Rashani og Delaveris notere bak øret, for her bør løpene gjøres. Det betyr samtidig at indreløperne må komme seg i posisjon i mellomrommet, slik at det blir lettere å tre igjennom på sidene. Hvis da våre backer understøtter igjen, så vil innleggsmulighetene bli både mange og gode. Og med fem meter Lauritsen i boksen, så kan det bli veldig interessant …

En hjemmekamp i semifinalen er noe av det største du kan få i norsk fotball. Vi kan knapt komme nærmere Ullevaal, men det gjenstår fortsatt et hinder. Som ved tidligere anledninger så håper vi at dette blir et minneverdig oppgjør, som det vil bli snakket om i lange tider. Hvis du enda ikke har kjøpt billett, så bør du gjøre det nå! Denne kampen vil du rett og slett ikke gå glipp av. Billetter får du her.

Før kampen er du invitert til en utvidet oppvarming på Fort Falkum! Fra kl. 17.00 blir det livemusikk, konkurranser, og denne gangen har vi også et område for de under 18 år. Denne store anledningen fortjener en likedan oppvarming, og vi skal gjøre det vi kan for at du er klar for det som skal skje.

Heia Odd!