Før kampen: Odd – Jerv

Om Gulo Gulo, jakt, et cætera.

Førstkommende fredag er det klart for et nytt oppgjør på Falkum. Denne gangen er det FK Jerv fra Grimstad som kommer for å bite i gresset!

Tre sentrale punkter

1: Fortsetter Riku Riski formutviklingen? Finnen har vært svært positiv denne vinteren, og mot Viking var han et aktivum.

2: Klarer gutta å holde unna i lufta? Jerv er sterke på dødballer, og med gutter som Glenn Andersen og Ulrik Berglann så kan det vise seg å være en hard nøtt.

3: Hva vil tapet av Tony Brochmann bety? Den tidligere Sogndal-spilleren var lagets suverent beste spiller i fjor, og de har i ham mange mål og assister som skal erstattes.

Hvem er Jerv?

Jerv, eller Gulo Gulo, kommer fra byen som er best kjent som naboen til bankedu-buen, nemlig Grimstad. Der maltrakterer de til daglig Levermyr isha … stadion, som sjeldet tar i bruk sine 3.700 seter. Trener er ikke ukjente ArneArne Sandstø, som for en sjelden gang ikke har fått smake foten.

I 1921 ble en guttegjeng samlet i et skur, og ut kom en fotballklubb. Vestergaten FK ble navnet, fantasifullt nok navngitt etter gata skuret befant seg i. De fant dog ut at det var bedre navn på markedet, og endret navn til Djerv. Noen i Haugesund så seg nok arge på det påfunnet, og grimstadianerne kuttet da D’en.

Laget har aldri figurert i toppen, men ved flere anledninger har de vært nære. I 1948, 1955, 1958, 2015 og 2016 har det stoppet i kvaliken.

Klubben har hatt flere kjente spillere på lista, mye takket være en naboklubb i sør. Tonny Brochmann, Thomas Gill, Ohi Omoijuanfo, og Kai og Roger Risholt har spilt for sørlandslaget. Ingen Oddere har til nå traktert den gule trøya.

Første kamp

Det aller første oppgjør av treningskampmessig slag fant sted 21. april 1980. Også den gang var divisjonsforskjellen like stor, da Odd lå i daværende 2. divisjon, og Grimstad-laget i divisjonen under.

Om kvalitetsforskjellen ble materialisert på banen vites ikke, men scoringer av Per Erik Larsen, Bård Nilsen og Roar Stavdal sørget for at gutta fra Skien vant 3-2.

Den historiske duellen

Dette er en fortelling om to lang med vidt forskjellige historier, og det ses lett i rekken med resultater. Odd har enkelt og greit vært best.Klart best. Riktignok har Jerv vunnet med et par anledninger, men en seiersprosent på nesten 70% sier det meste, gjør det ikke?

Forrige oppgjør

For å finne forrige gang lagene møttes i venskapelig sammenheng, så må vi tilbake til 3. april 1993. Odd hadde nettopp rykket ned fra førstedivisjon, og møtte dermed en divisjonskollega; riktignok fra en annen avdeling.

Denne gangen ble seiersmarginen større. Roger Engh, Hans Børge Pettersen og Terje Kaasa besørget tre mål til Odd, men da ingenting gikk inn den andre veien, så ble det en komfortabel seier.

Sesongen så langt

Jerv overrasket mange da de spilte seg til kvalik noen måneder tilbake, og nesten slo ut pappaguttene fra Bærum. De satser hardt også denne sesongen, men Sandstøs menn har blandede resultater å vise til så langt. Laget har slått Fredrikstad og Vindbjart, mens Fløy og Viking ble for sterke.

Utilgjengelige spillere

Rossbach er ikke med, men ellers skal alle være klare.

I digterbyen skal de fleste være klare.

Neste kamp

Aalesund – Odd

16.03.2017, kl. 15.00

Color Line stadion

Dommer

Sannerholt?

Til slutt

Dette er den tredje siste treningskampen. Gutta har ettertrykkelig vist at de kan score mål, og det kan komme godt med i dette oppgjøret. Selv om gulingene er en outsider i sin egen liga, så skal det være kvalitetsforskjell. Ja, det er treningskamp, men alt annet enn en god prestasjon er skuffende. Men såntno skjer jo ikke. Jerv skal til pers!

Kampstart er fredag 10. mars kl. 15.00.

Kommende turer

rosenborgodd

stabaekodd

vikingodd

lillestromodd

haugesundodd

sandefjordodd

sogndalodd

aalesund-odd