Før kampen: Odd – KBK

Skal vi holde koken kampen ut?

Det hadde vært noe! De av oss som møtte opp på Nadderud fikk se et Oddelag som var med på leken, helt frem til Torgeir Børven gjorde sitt lille Børvenshow. Etter nettsuset gikk strømmen hos de sorte og hvite. Hvorfor det? Skal vi kjempe på øvre halvdel, så må vi kunne forvente mer enn dette.

Nå har det gått en uke, og vi kan forvente at gutta har fylt opp glykogenlagrene igjen. På motsatt halvdel venter vår tabellnabo Kristiansund. Laget har ikke imponert like mye som ifjor, men den energiske spillestilen er fortsatt fremtredende. Laget har vist seg å være svært giftige på kontringer, og spillere som Aliou Coly, Amidou Diop og Benjamin Stokke må passes godt på.

For Odds del så handler det om å plukke opp hansken fra Sandefjordkampen, og å glemme det som skjedde på Nadderud. Det blir dessverre uten Martin Broberg, men om Torgeir og gjengen klarer å bygge på tempoet og bevegelsene fra sist hjemmekamp, så er mye gjort. Da trenger vi en Elba som tør å utfordre langs kanten samtidig som at han trekker inn når ballen er på motsatt side, og vi trenger indreløpere som fyller opp rundt Børven i boksen. Vi både tror og forventer at de klarer det.

En hyllest til Steffen Hagen

Søndag spiller han (etter all sannsynlighet) sin kamp nr. 400 for Odd. Hvem hadde trodd at den sindige sørlendingen skulle nå det antallet for tolv år siden? Han var for mange et ubeskrevet blad da han tok turen fra Mandalskameratene før 2006-sesongen. 20 år gammel hadde han allerede rukket å aksle kapteinsbindet for grønntrøyene, bare fem år etter at han startet med organisert fotball!

Men selv om Steffen for en periode ble tildelt kapteinsbindet også hos oss, så ble ikke de første sesongene en dans på roser. Resultatene pekte feil vei, og i 2008 kom det en trener som bare etter mye om og men lot tvilen komme Steffen til gode. Odd-karrieren hang i en tynn tråd, men det ordnet seg til slutt. Kanskje det er slike tider man lærer mest av?

2008 gikk over i 2009, og resultatene pekte plutselig Odds vei. Og Steffens Skienseventyr fikk med ett en helt annen dimensjon. Siden opprykket står han i skrivende stund med 27798 spilte Odd-minutter, eller drøyt 310 kamper om du vil. Det er nesten samtlige Odd-kamper i den perioden, det! Steffen Hagens betydning for dagens Odd kan ikke underdrives, og han er én av klubbens viktigste spillere gjennom tidene. Og når man vet hvilke navn som har figurert på startlistene tidligere, så vet man at dette er en stor prestasjon.

Takk for de fire hundre, Steffen! Vi gleder oss til de neste. Kan du ikke feire dagen med å score et mål eller tre?

Det hadde stått som en perfekt markering, og en velfortjent som sådan.