Før kampen: Odd- KBK

Vi gir deg herved Norges beste Raumdeuter!

For en start vi har fått! Fire poeng på to kamper er kanskje ingen sensasjon, men vi har nå passert to av årets tøffeste hindre med bravur. Det er ikke mange som vil sitte igjen med den fangsten vi nå har fått. Mot trønderne viste gutta igjen at det offensive spillet sitter bedre enn før, og det hadde jo ikke vært ufortjent om vi fikk alle poengene.

Men det er noe vi forhåpentligvis gjør på søndag! Christian Michelsens Kristiansund har til gode å plukke poeng på bortebane, og det selv etter å ha spilt en ekstra kamp som sådan. Riktignok sist borte mot medaljekandidat Brann i en kamp hvor de hang med lenge, men dog.

Trønderinspirert som det meste er der borte, så kan vi forvente et gjestelag i 4-3-3, og med stor kontringsstyrke. Det er mange likhetstrekk med vår egen spillestil, men de er om mulig noe mer direkte og bakromssøkende, både sentralt og langs kantene. Heldigvis, for vår del, så må de sannsynligvis stille uten Torgil Gjertsen, Thomas Amang og Flamur Kastrati, som alle er viktige brikker. Dessverre er ikke erstattere som Bendik Bye og Kristoffer Hoven ueffne, men det er likevel et lite steg ned.

I motsatt ende så er KBK et lag som kan passe oss godt. Både Dan Petter Ulvestad og Christophe Psyché er brukbare stoppere, men samtlige baklengsmål denne sesongen har kommet som et resultat av markeringssvikt. Hvis de har tenkt å fortsette i den tralten, så vil det bli en gavepakke til Torgeir Børven. Vi er freidige nok til å påstå at en Børvis i form er Norges beste Raumdeuter, hverken mer eller mindre. Gi den mannen et rom, og han vil bruke det! Ikke gi den mannen et rom, og han vil skape det. Og hvis skuddene sitter like godt som mot Brann og Rosenborg, så kan dette bli gøy. Riktignok skal han overliste Sean McDermott, som er tilbake i Kristiansund etter et nesten sensasjonelt mislykket opphold i Dinamo Bucuresti. Å bli sparka etter tre kamper, hvorav to endte opp med rene bur, må vel være en slags rekord?

Det er uansett mye som hinter om en festlig kveld på Falkum! Som alltid er du velkommen på Fort Falkum før oppgjøret, og dørene åpnes kl. 15.00. Her tar vi i mot både hvit- og mørkeblåkledde over 18 år, og det blir både grillings og liv før kampstart.

Heia Odd!