Før kampen: Odd – KBK

Det skarem ha … de kan klippfisk!

Det er ikke hver dag man møter en helt ny motstander, men det skjer på onsdag! For aller første gang i historien tar Kristiansund Ballklubb turen til Skien.

Tre sentrale punkter

1: Hvor høyt tør gjestenes forsvar å stå? Mot Molde la de igjen en hel autobahn, som Moldenserne utrolig nok ikke utnyttet. Det ville vært interessant å se hva våre kanter kan utrette med så mye rom.

2: Blir Jone Samuelsen klar? Hans offensive egenskaper var noe av det som manglet i Trondheim, i form av direkte spill og bevegeligheten han har.

3: Er Zekhnini med? Det kan bli essensielt jfr. punkt én.

Hvem er KBK?

KBK kommer fra klippfiskehovedstaden Kristiansund. Hjemmekampene spilles på Kristiansund, som på sitt beste kan ta 4.104 tilskuere. Lagets trener er Solskjær-kameraten Christian Michelsen.

Selv om KBK er et samarbeidsprodukt fra 2003, så kan de spore sine røtter over hundre år tilbake. 7. juni 1912 så Kristiansund FK dagens lys. Laget befestet seg snarlig som fylkets beste fotballag, og kretsmesterskapet er behørig representert i pokalskapet. Laget har også deltatt i toppserien; senest i 1950/51.

Den andre klubben bak KBK er Clausenengen. Den gjengen ble stiftet i 1921, og går under kallenavnet «enga». CFK har stort sett fulgt KFK i seriesystemet, unntatt sistnevnte ene sesong i toppen.

Men altså … 2003. De to Kristiansundsklubbene nnså at de ikke kom til å skape noen toppklubb hver for seg, og derfor ble respektives hoder slått sammen med Sparebank1 Nordvest. Nyskapningen gikk rett inn i 3.divisjon 2004, og rykket opp på andre forsøk.

Da laget ble etablert på landets tredje høyeste nivå så ble forventningene raskt jekket opp. Med henda i banken ble kravene store, og laget skulle oppover. Men det tok tid, og midtveis i 2011-sesongen måtte trener Geir Midtsian tre til side. Inn kom Moldes Erling Moe, og under hans vinger ble sesongen forvandlet til en oppløftende 2. plass.

Moe ble ikke med den kommende sesongen, og inn ble Geir Bakke hentet. Den nåværende Sarpsborg 08-treneren ble en god match, og opprykket ble sikret på første forsøk. Dermed var klubben klar for Norges nest høyeste nivå, bare ti år ut i livet.

Jomfrusesongen ble innledet med brask og bram, og midtveis lå laget på en svært overraskende 2. plass. Den gode formen varte dog ikke, og det endte til slutt på en niendeplass. Etter sesongen valgte Bakke å dra til Molde, og i hans stilling ble den gamle Stabæk-spilleren Christian Michelsen hentet inn.

Han tok vare på det beste fra Bakkes tid, men med to mislykkede kvalifiseringer i beltet så KBK ut til å bli et nesten-lag. Men en forrykende 2016-sesong var det ingen andre som klarte å matche, og for første gang siden KFKs gjestevisitt på 50-tallet så skal byen ha et lag i toppen.

Den unge klubben har ikke vært befengt med kjente navn, men noen vil nok kjennere nikke bekjennende til. Didrik Fløtre, Liridon Kalludra, Jean Alasse Mendy, Conny Månsson, Espen Næss Lund, Christophe Psyché, Jon André Røyrane og Jan «Banan» Tømmernes er alle spillere som har eliteserie-erfaring. Ingen Oddere har spilt for nordmøre-klubben.

Første kamp

Dette er det første oppgjøret mellom lagene.

Sesongen så langt

KBK innledet sesongen med et ganske ufortjent tap mot fylkesrival Molde. Før den tid avholdte laget flere treningskamper, og det med svært varierende hell. De tre siste vennskapskampene, mot Lillestrøm, Levanger og Aalesund endte alle uavgjort 1-1, noe som forteller om et lag som både scorer og slipper inn lite.

Utilgjengelige spillere

Jone Samuelsen er usikker, men ellers så skal alle være klare.

Daouda Bamba blir ikke med Christian Michelsens gutter til Skien.

Neste kamp

Stabæk – Odd

09.04.2017, kl. 18.00

Nadderud stadion

Dommer

Martin Lundby

Til slutt

Det ble dessverre ikke en optimal seriestart, selv om Oddegutta gjennomførte første omgang på nær sagt glimrende vis. Denne gangen så er det et lag i den andre enden av skalaen som venter. Kristiansund innledet som forventet med tap, og på papiret så skal dette være grei skuring. Eller plankekjøring. Eller lignende.

Og alt annet enn seier er uaktuelt. Men vi kommer til å møte et hardtkjempende lag, som er på sin aller første eliteseriebortetur. Det kan gå alle veier; vi husker jo godt åpningskampene i 1999 og 2009 …

Om vi møter et dyptliggende lag vites ikke, men her skal det løpes som balljagende hunder. Det må vi matche! Og det gjøres best ved å la ballen gå fort, mens bevegelsene rundt midtspiss sitter. Med andre ord; spille god Oddball. Om gutta klarer å ta med seg det beste fra trønderkampen, så blir dette en sikker H på kupongen. Ferdig snakka.

Kampstart er onsdag 5. april kl. 19.00. Fra kl. 16.00 ønskes du velkommen på Fort Falkum, hvor dørene åpnes kl. 16.00. Her er alle over 18 år velkomne, og det blir både grillings, sosialt og god stemning.

Kommende turer

stabaekodd

vikingodd

lillestromodd

haugesundodd

sandefjordodd

sogndalodd

aalesund-odd