Før kampen: Odd – LSK

Skal vi skyte spurv med kanoner?

Når skal det løsne? Gutta stanger og stanger, men det som må være en høyere makt finner det svært festlig å spolere enhver form for mulighet etter eget forgodtbefinnende. Hvis man tror på såntno da. Uansett så har sjansesløseriet besteget nye høyder i kraft av prestasjonene i våre foregående kamper. For det offensive spillet er tidvis veldig bra, og det er langt festligere å se gutta i år kontra ifjor. Hvis vi ser bort fra poengfangsten, som etter halvspilt 2017-sesong ironisk nok var fem poeng rikere. Vi har i det minste scoret åtte mål mer! På søndag møter vi laget som slipper inn femte mest (22), og det er lov å håpe på tre poeng og en god inngang til ferien.

Det er altså Lillestrøms Sportsklubb som venter oss på hundreårsdagen til Julia Pirie. Til tross for fjorårets cupsuksess så de seg nødt til å sparke la trenerlegenden Arne Erlandsen gå, og de ledes for øyeblikket av Arild Sundgot. La oss for sportslighetenes skyld håpe han vet at det er et fotballag han skal styre. Dermed er det ikke lett å si hva som møter oss på søndag, hvilke spillere som velges og hva slags formasjon han går for. Det kan være alt fra 3-5-2 til 6-0!

Men uavhengig av formasjon, så er dette en kamp hvor gutta skal sette seg selv i førersetet. Laget er i stand til å skape mer enn nok sjanser; det handler i stor grad om å drive opp tempoet. Denne gangen med Børven som midtspiss, og det blir spennende å se om han klarer å plukke opp hansken han la fra seg i midten av mai. Vi er avhengige av å bli skarpere foran mål, for det er i stor grad der vi ikke har vunnet kampene i det siste. Vi vant sjansestatistikken både mot Tromsø, Brann og Lillestrøm, men likevel så står vi altså her med ett poeng etter denne perioden. Det er ikke godt nok!

Av de seks siste Børvenskadefrie kampene ble fire vunnet, og laget satt inn 14 susere. Det har nødvendigvis ingen direkte sammenheng, men det er liten tvil om at en børvis uten mén er en mann som bidrar. Han er en bedre target enn Broberg, og binder opp forsvarere i enda større grad. Med ham sentralt blir det lettere for spillere som nevnte svenske, Rashani og Nordkvelle å finne rom i boksen, og da ser plutselig dette Oddlaget målfarlige ut igjen …