Før kampen: Odd – LSK

Jubileumskamp!

Endelig er årets siste lange pause over. Sett i lys av den siste tidens svettebølge så var det kanskje greit med en pust i bakken, men det døyver ikke abstinensene. Spesielt med tanke på det gutta viste på våren … her kan fortsettelse ikke ventes på!

Det er altså de kanarigule fra Ullensakerdrabanten Lillestrøm som tar turen denne gangen. Tradisjon tro så har ikke Jörgen Lennartssons lag utmerket seg spesielt godt, og de befinner seg kun fem poeng over direkte nedrykk. Riktignok på en 10. plass, men det er altså ikke langt ned. Dog reddes de nok av at det er minst tre lag som er enda dårligere.

Forsvaret har vært den svenske trenerens store hodebry denne sesongen. Skader har tvunget frem endringer i stort sett hver kamp, og som sådan kan vi vente oss en lite samspilt bakre firer. Samtidig har danske Tobias Salquist vist seg som et kupp, og han må sies å være konkurransedyktig både i lufta og på bakken. Men til tross for at de har en av seriens beste stoppere så har de tidvis slitt med markeringen i egen boks, og det er noe vi kan utnytte.

I motsatt ende så er det et kontringsorientert lag vi møter, som er best når motstander er i ubalanse. Derfor blir det viktig å hindre balltap i utsatte posisjoner, og samtidig være disiplinerte i ankomsten. En mann som Arnor Smarason trives godt i spillemessige overtall, og har utnyttet slike situasjoner bedre enn mange andre. Han spiller ofte som en tilbaketrukket angriper, og opererer med det i området rundt midtspissen. Derfor må mellomrommet befolkes godt!

For Odds del, så lugget det litt før hvilen. Laget manglet merkbart intensitet mot Glimt, Sarpsborg og Mjøndalen, noe som til dels kan tilskrives de lange cupkampene. Vi får håpe at gutta har fått dette ut av systemet nå, og at tempoet er tilbake på lørdag. Vi møter et fysisk robust lag, som blir tøffe å ta i duellspillet. Men hvis gutta klarer å holde et høyt balltempo, så forteller empirien at gjestene sliter med å henge med. Det skyldes ofte dårlig posisjonering fra gultrøyenes side, og hvis vi får se mange bevegelser så vil det dukke opp rom både sentralt og langs kantene. Det bør utnyttes!

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 15.00, og alle over 18 år er velkomne. Det blir gode burgere, godt drikke, og god stemning! Og i samme slengen får du bevitne Kanarifansens offentlige protestsutring i skjenkebestemmelsenes generelle retning. Høres ikke det ut som en plan?

Oddrane supporterklubb feirer 20 år, og det vil vi markere etter kampen! Denne lørdagen slår vi til med en uformell fest, hvor alle med hjertet i Odd er velkomne. Dette skjer selvsagt på Fort Falkum.

Heia Odd!