Før kampen: Odd – Mjøndalen

Fra helvete til himmel?

Noen ganger går alt til helvete, og sist torsdag ble et kroneksempel på noe sånt. I retrospekt kan det nok sies at gutta var det beste laget mellom boksene, men der og da var det var det vanskelig å se. Kampbloggeren var nok ikke den eneste som var skuffa og vonbroten på grensen til det grenseløse. Men resultatet står ikke i stil med prestasjonen, for dette kunne like gjerne fått motsatt utgang. Oddrane skapte minst like mange sjanser som gjestene, og det var bare marginer samt en god FKH-keeper som nektet oss nettkjenninger. Det skal ikke påstås at Odd spilte en strålende kamp, men tapet av Ullevaal-billetten overskygger mye av det som faktisk utspilte seg på banen. Vi har vært veldig langt nede, men Oddrane kommer alltid tilbake!

Og første mulighet for revansj kommer nå på mandag. Da får vi et poenghungrig Mjøndalen på besøk. Bruntrøyene fra Nedre Eiker har som ventet fått en tøff sesong, og det er ikke usannsynlig at de må ned en etasje i 2020. Mjøndølingene ligger for øyeblikket på en fortjent nedrykksplass, og det er lite med formen som tilsier at de skal flytte seg derfra med det aller første. På de fem siste kampene har de dratt med seg tre poengdelinger og to tap. Riktignok var det imponerende å få et resultat i Bodø, men det blir likevel for lite.

Vegard Hansens lag er av typen som ikke er tro mot én formasjon, og konstellasjonene kan variere noe. Men mot Bodø/Glimt stilte laget opp i en 4-5-1-formasjon, og det er ikke unaturlig å tro at det blir det samme mot oss. Da vil vi møte et lag som legger seg dypt, og som satser på dødballer og å ta oss på kontra. Sannsynligvis møter vi hurtige Fredrik Brustad på topp, noe som betyr at offensiv markering må være en prioritering. Den gamle Moldespilleren har ikke fått til mye i år, men han er god på å utnytte bakrom.

Samtidig er det mye pondus i bruntrøyene, og de er tøffe på dødballer. Spillere som Occéan, Liseth og Jansen kan bite fra seg i lufta, og da sier det seg selv at det kan lønne seg å unngå dødballer.

I utgangspunktet så er dette et lag som Odd skal slå. Brunskjortene er relativt temposvake defensivt, og vil sannsynligvis ligge tett og kompakt fra 30 meter og inn. Her blir høyt tempo sideveis bli nøkkelen, for vi er avhengige av å skape strekk i forsvaret. Hvis ballforflytningen går fort så vil det oppstå rom i forsvarsleddet, som i sin tur kan innby til gjennomspill og tumlerom i innleggssituasjoner.

Vi får tilbake Torgeir Børven, og i retrospekt ser vi nå hvor viktig han er for dette laget. Det er noe bekymringsverdig at gutta ikke scorer uten ham, samtidig som at det forteller mye om hvor god Øystese-gutten er. Han trenger jo knappast en kvart sjans for å score, og han blir nok den første Odderen som bikker 20 mål siden opprykket. Hvis vi klarer å skape det ønskede strekket i MIF-forsvaret, så vil Torgeir komme til sin rett. Han vil få muligheten til å gjøre posisjoneringen sin, og samtidig binde opp forsvarere og skape rom for andre. Han alene kan bety tre poeng riktig vei!

Å dra tilbake til Falkum etter den tunge torsdagskvelden er kanskje ikke det første man har lyst til. Men vi kan fortsatt få noe ut av dette, og takket være andre lags snubling så har vi fortsatt Europa i egne hender! Fadesen sved like mye for gutta som for oss, og alle med et snev av yrkesstolthet bør stille topp motivert nå.

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 16.00, og alle over 18 år er velkomne.

Heia Odd!