Før kampen: Odd – Molde

Det er klart for runde to!

Vi rappet til oss årets første borteseier i tornerosenes by, og vi gjør oss nå klare for å få blåtrøyene på besøk. Den røde løperen rulles ut, matta strykes, sengene redes osv. Kort sagt: Søndag venter en viktig kamp!

Etter en rekke med litt for mange trepoengere, så har pila pekt nedover for Solskjærs gutter den siste tiden. Tap mot Stabæk og Ranheim har sendt Røkke nedover, og det er lite som tyder på at et seriemesterskap ender opp i enden av Romsdalen. Moldenserne er riktignok ligaens mestscorende lag, men ti mål mot Brann skyver laget uforholdsmessig langt opp på den statistikken.

Men hvis vi avgir for mye bakrom, så kan det fort bli vanskelig. Gjestene har et høyt tempo i pasningsspillet, og det går fort fremover om det er rom å spille i. Derfor er det viktig at vår backrekke faller av, samtidig som at spillerommet rundt ballfører minimeres.

Det bør være unødvendig å si det, men Erling Braut Håland er en mann man må se opp for. Gutten er skummelt sterk til å være bare 18 år, og alt for smart for alderen. Det er en mann som ikke må komme til sjanser, enkelt og greit!

Vi kan vel ikke si annet enn at vi har opplevd mer fortjente triumfer enn den vi fikk i sabeltanns rike. Det var et bittelite tyveri vi fikk bevitne. Men samme faen kan det være, for på tribunen betød det ingenting. Er det ikke rart hvor deilig en middelmådig prestasjon kan være? Mye takket være en god keeper og stram defensiv struktur så levde vi sjeldent på nåde, og Sondrebassen må ha gått av banen med et særdeles hevet hode.

For Odds del så handler det om å komme seg opp på hesten igjen. Skal dette Moldelaget slås, så må presisjonen på plass igjen. Det handler i stor grad om fokus og disiplin, i tillegg til vilje og innsats. De to siste har vi sett mye til, mens de to største tidvis har vært en mangelvare. Det skal dog lite til å rette på dette, og vi vet om en mann som kan hjelpe oss her.

Vi får tilbake Jonebassen fra karantene, og en uthvilt Samuelsen kan utgjøre en stor forskjell. Etter en noe trøblete vårsesong ser det ut til at han er på vei mot formen, og da vil han bidra med å skape ubalanse gjennom bevegelser og hurtig ballføring. Han kommer til å bidra til at vi får overtall på viktige spillpunkter, og da blir det enklere å treffe en hvit mann på riktig plass.

Man kan komme langt med det!