Før kampen: Odd – Molde

La det swinge på stadion!

Så endte ikke sommerens første toppkamp helt som vi ønsket. 120 cupminutter hadde nok større konsekvenser enn det vi håpet, og gutta slet med å ta hjemmelagets tempo. Det var synlig gjennom store deler av kampen, men vi skal ikke svartmale alt. For kampens første mål kan best betegnes som en assistert tragedie, og gutta skapte nok til å gjøre minst ett mål. Det skal ikke mye til før vi er oppe i ringa igjen!

Og det kan like godt skje på fredag. Årets største kamp står for dørene, da Molde FK inviterer seg selv til fest på Falkum. Blårussen har imponert de aller fleste, og spesielt fremover har laget vært svært potent. 33 mål på 14 kamper er godt gjort, og forteller om en lite fraværende angrepsrekke. Jim Solbakken Erling Moe har sydd sammen et lag som vil bli en hard nøtt, det er hevet over enhver rimelig tvil.

Moldenserne er kanhende det mest allsidige laget i Norge, spesielt fremover. Men det vi skal passe oss mest for, er sentrale gjennomspill. Gjestene har to kanter som ofte trekker innover, og med det skaper ubalanse og overtall mot motstanders defensive sentrallinje. Dermed har menn som Magnus Wolff Eikrem fått et vell av pasningsalternativer, og det er en grunn til at den tidligere United-spilleren topper assistlistene. Derfor blir det i denne kampen svært viktig å ligge kompakt sentralt i banen, og dermed nekte moldensernes foretrukne gjennomspill.

På den andre siden så møter vi fysisk robust forsvar. For å si det enkelt så skal det mye til å ta dagens gjester i lufta, med spillere som Bjørnbak, Forren, og Gabrielsen i rekkene. Men hvis denne gjengen blir utfordret på fart, så spises det andre boller. Moldenserne kommer ikke hit for å forsvare seg og det vil garantert bli bakrom å spille på. Både Børven, Rashani og Svendsen både bør og er klar over det, og må ta disse mulighetene når de kommer! I kontrings- og etableringsfasene må det derfor gå fort i lengderetningen, samtidig som at kantene tar løpene mellom back og stopper. Hvis disse situasjonene utnyttes, så skal du ikke se bort fra at vi tar et stort steg mot serieledelse i kveld.

Dette er nok den viktigste kampen som har blitt spilt på Falkum på flere år. Vi må tilbake til 50-tallet for å finne forrige gang gutta hadde like stor gullsjanse, og nå har vi muligheten til å bygge et lag som vil glede oss i mange år fremover. Men det fordrer støtte og innsats fra tribunen, både økonomisk og verbalt. Sitter du fortsatt på gjerdet? Ikke nøl! Skaff deg din billett nå, og bli med på å skape stemning en gullkandidat verdig!

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 16.00, og alle over 18 år er velkomne. Her blir det grillings og god stemning, og vi skal gjøre det vi kan for å skape en optimal opplading.