Før kampen: Odd – PAS Giannina

Andre omgang starter nå!

Er det ikke greit å gjøre seg ferdig med alle de trauste kampene på fire dager? La oss hvertfall håpe at det er tilfellet. For gutta har sett bedre oppgjør enn det som ble vist på Aspmyra. Det startet så bra, men etter at Espen Ruud pulveriserte kryssnettmaskene, våknet vertene. Og dett var dett.

Det kommer nye muligheter, og allerede på torsdag kan vi skrive mer historie. For selv om vi ligger under, så er det fortsatt mulig å slå PAS Giannina. Forrige uke stilte de med dette laget: Alexandros Paschalakis, Themistoklis Tzimopoulos, David Fonsi, Alexandros Michail, Thodoris Berios, Nikos Karanikas, Andi Lila, Noé Acosta, Hrysovalantis Kozonoris, Evripidis Giakos, Dimitros Ferfelis. Dette laget viste forrige uke at de har sine forser på to ting, og det er cornere og kontringer. Derfor må gutta komprimere bakrom så langt det lar seg gjøre, uten at det går på bekostning av det offensive. De har noen svært raske angripere, som ikke må få slippe til i dette området.

På torsdag må det scores mange mål, og det er ikke sikkert det holder med fire nettkjenninger. Derfor må tempoet skrus opp allerede fra start, og det må trykkes på rundt Occéan. Vi møter et fysisk sterkt lag, som ikke er lette å medkjempe i lufta. Ballen må i stor grad holdes langs bakken, og det blir viktig at indreløperne også truer rommet utenfor sekstenmeteren, slik at PAS trekkes ut og det skapes mer rom for Olly. Om det skjer, så kan vi for alvor begynne å tenke på Nederland!

Om PAS Giannina

PAS Giannina kommer fra byen Ioannina, hovedstaden i regionen Epirus, vest i Hellas. Der spiller de sine hjemmekamper på Zosimades, som på sitt fulleste involverer omtrent 7.500 grekere. Laget trenes av Giannis Petrakis.

13735689_10153641205706440_8751801210450144523_o

I 1966 gikk de to lokale klubbene AO Ioanninon og PAS Averof sammen, for å skape en maktfaktor på regionalt og nasjonalt plan. Det var en høy ambisjon, og det tok noe tid før klubben kom nær dette målet. PAS debuterte i toppdivisjonen i 1974, og ble en markant skikkelse de påfølgende sesongene. Blåtrøyene hold seg i toppen i ti sesonger, før de måtte ta turen ned etter play-off i 1984.

PAS mistet mange sentrale spillere etter nedrykket, og klarte ikke å svare tilfredsstillende på nedrykket. Ja, de spilte én og annen sesong i toppen, men 1997 ble bunnen nådd. For aller første gang i klubbens historie måtte de ned på nivå tre, men der ble de værende i bare én sesong. Deretter gikk det fort for laget fra Ioannina. Den påfølgende sesongen endte de på 4. plass, og året etter kunne de nok en gang menge seg med eliten i landet.

Men midt opp i all jubelbrusen, ventet en potensiell klubbknusende krise. Laget slet med å henge med sportslig, og var ute på en real økonomisk bærtur. Det greske forbundet bestraffet klubben med et poengtrekk på hele 90, noe som naturligvis betød nedrykk. Nedturen stoppet ikke der, og den påfølgende sesongen var de klare for nok et kjennskap med nivå tre. Denne gangen måtte blåtrøyene bruke to år på å forlate nivået.

I 2009 klarte de igjen å nå toppen, og siden den gang har laget holdt seg der. PAS kvalifiserte seg for første gang til Europa League i 2012-13-sesongen, men mistet plassen på grunn av manglende lisensiering. De har nå fått et nytt forsøk denne sesongen, ettersom at Panionios ikke klarte å oppfylle sine krav.

PAS er ikke verdens mest kjente klubb, men de har hatt noen kjente navn på blokka. Noen vil nok nikke gjenkjennende til Ibrahima Bakayoko, Derek Decamps og Dennis van Wijk. Ingen Oddere har prøvd seg for grekerne.

Head to head

Ett oppgjør har blitt spilt mellom lagene.

Forrige oppgjør

Og det oppgjøret gikk av stabelen forrige torsdag.

Europaligaens gang

Laget går rett inn i 2. kvalikrunde, og har følgelig ikke spilt i tidligere runder.

PAS’ form

PAS har etablert seg som et av de bedre lagene i landet, og har vist seg å være en hard nøtt for flere storlag. Dette er lagets fem siste kamper.

03.04: Levadiakos – PAS 1-1

10.04: PAS – Platanias 2-0

17.04: Xanthi – Pas 0-1

05.07: APOEL – PAS 2-1 (Treningskamp)

14.07: PAS – Odd 3-0

De fire første kampene er seriekamper, mens den siste er en treningskamp. PAS avsluttet sesongen sterkt, og resultatene mot Xanthi og Panionios er gode. Men dette er lenge siden, så det er vanskelig å si hvordan ståa er nå. Den siste kampen forsøker vi å glemme.

Skader og karantener

På barneskolen ble jeg fortalt at jeg skrev helt gresk, men noe sier meg nå at det kanskje ikke er tifellet likevel. Pass.

For Odd er Jone Samuelsen og Rafik Zekhnini usikker, men ellers skal alle være klare.

Neste kamp

Odd – Viking, søndag 24. juli kl. 18.00

3. runde i Europaligakvaliken starter 28. juli, borte mot AZ Alkmaar.

Dommer

Helst én fra EM. De var flinke. Stort sett.

Til slutt:

Dette er ikke over! Vi har slått bedre lag med større margin før, og vi har bevist at vi kan score tre mål i Europa på langt kortere tid enn nitti minutter. Men vi er ikke alene om å ville skape historie, og de tilreisende gir ikke dette fra seg uten kamp. Det vil bli hardt, det vil bli tøft, og det vil gjøre vondt. Det er nå gutta må stå opp og vise at de er menn.

Og vi kan hjelpe heltene et stykke på veien. Fra grekland kommer det flere hundre engasjerte bortetilhengere, og vi har en jobb å gjøre om tribunekampen skal vinnes. Skal vi klare dette, så må hemningene slippes! Drit i at naboen kikker på, eller at kjerringa tre rader nedenfor ser rart på deg når du strekker ut strupen. Dette er fotball, det er Odd, og det er lidenskap. For Oddrane, syng med!

Kampstart er torsdag 21. juli kl. 19.00. Som alltid er du velkommen på Fort Falkum, såfremt du har fylt 18 år. Her vil hjemme- og bortesupportere samles til felles oppladning, og med forrige ukes tur i mente, så tror vi det blir svært vellykket! Dørene åpnes kl. 16.00.

Kommende turer

Husk at turene kun er for medlemmer. Om du ikke er medlem, så kan det ordnes i bussen mot at medlemsavgiften på 250 kroner betales.

7. august: Start – Odd

Pris: se turinfo

Turinfo: her

Online påmelding: her(direktebuss) og her(overnatting)

21. august: Molde – Odd

Pris: 600

Turinfo: her

Online Påmelding: her

11. september: Lillestrøm – Odd

Pris:

Turinfo: her

Online påmelding: her

25. september: godset – Odd

Pris:

Turinfo: her

Online påmelding: her

2. oktober: Aalesunds FK – Odd

Pris:

Turinfo: her

Online påmelding: her

23. oktober: Rosenborg – Odd

Pris:

Turinfo: her

Online påmelding: her

6. november: Tromsø – Odd. Hotell

Vi har booket rom på Scandic Ishavshotel fra 5. til 7. november. Priser, påmelding og annen turinfo finner du her.