Før kampen: Odd – Ranheim

Kom, 16. mai, du skjønne milde.

Det er deilig å være Odder om dagen! Gutta er i form, og alt bare flyter, sånn grovt sett. Og det er mai; en måned stappa med Oddball!Tre triumfer har vi allerede lagt i sekken, og det er lite som tyder på at Torgeir & gjengen letter på gasspedalen. Får vi se seier nummer fire og fem denne uken?

Torsdag kommer Ranheim på besøk, og vil by gutta opp til dans på 16. mai. Svein Maalens gutter elitedebuterte i fjor med 4-3-3, entusiasme og pågangsmot (og en dose debutflaks?), og hanket inn en svært overraskende 7. plass. Det var tidvis en fryd å se Ranheims kamper, da det stort sett skjedde mye i begge ender.

I år har det ikke fremstått like festlig, og en mindre god sesonginnledning kulminerte i kalastap på søndag. Det må erkjennes at engens er et brukbart lag, men å tape 1-5 hjemme er noe man ikke vil unne seg selv. Dette må ha gått inn på selv tjukkhuda trøndere, og ikke akkurat bedret moralen etter en innledning som har gått mer ned enn opp.

Samtidig stiller gjestene med den samme inngangen, uansett motstander og form. Det er et klassisk 4-3-3-lag vi møter, med høyt press og raske vendinger. Med andre ord mange likhetstrekk med våre tilnærminger, selv om det selvsagt er nyanser. Dette er et lag hvor kollektivet står sterkt, men det er enkeltspillere vi må følge med på. Kaptein Mads Reginiussen er en offensiv katalysator, og finner ofte ledige rom i boksen når innleggene kommer.

Dette er en kamp hvor vi vil få mange muligheter! Gjestene er definitivt bedre fremover enn bakover, og det slippes til tider inn ganske enkle mål. Ranheim legger ofte igjen store rom både i bak- og mellomrommet, og muligheten for overtall både sentralt og på kantene vil være der. Ranheim har også vist at markering i egen boks ikke er deres nobleste kunst. Nevnte noen Børven? Oddsen på Børvenshow bør være rekordlav denne torsdagen!

16. mai er fotballens festdag, og vi vil skape en verdig ramme. Fort Falkum åpner kl. 15.00, og vi håper at så mange som mulig møter opp tidlig både på pub og på stadion. Gutta har hatt en historisk god innledning, og fortjener en festdagsatmosfære det lukter gull av!