Før kampen: Odd – Ranheim

Europajakt!

Ett poeng mot Sandefjord er lagt bak oss, og nå venter overraskelsen Ranheim! Dette har nok blitt gjentatt til det klisjéaktige i kampblogger over det ganske land, men det var nok ikke mange som trodde at blåtrøyene skulle figurere så høyt oppe mot sesongslutt. Frank Lidahl og gjengen har overrasket de fleste, bare i kraft av at laget med lavest budsjett overlever. Ting har gått på skinner der oppe nå, så er det ikke på tide med en liten avsporing?

Svein Maalens lag er kanskje det eliteserielaget som ligger nærmest oss både på det taktiske papiret og det fotballfilosofiske. De går alltid ut i 4-3-3, og spesielt i deres hvite bortedrakter med rød Sparebank1-logo kan de mindre vitende fort ta feil. Laget spiller med stor entusiasme og raske spillvendinger. Derfor blir det essensielt å stoppe ballfordelingen sentralt, i kraft av Kristoffer Løkberg. Ankeret står med hele elleve målpoeng så langt, og er som sådan en nøkkelbrikke offensivt. Denne mannen må ikke få spillerom!

Skal det bli tre poeng i dette oppgjøret, så må kvaliteten opp mange hakk etter Sandefjordkampen. Spesielt førsteomgangen var av det forglemmelige slaget, da lite fungerte i noen ender. For å bryte gjennom dette laget så er vi avhengige av å skape rom mellom leddene. Det får vi bare til hvis tempoet holdes høyt, og om backene og indreløperne klarer å skape overtall rundt ballfører.

Og kanskje Stefans inntreden kan hjelpe oss med dette? Riktignok er han kantspiller, men den entusiasmen og farten han har inne kan sette de fleste på prøve. En Mladenovic i form vil destabilisere sin side, og sørge for at det åpnes rom sentralt. Og om ballen da faller i de rette føtter, så kan dette bli veldig interessant.