Før kampen: Odd – Rosenborg

På tide å jekke ned noen trøndere?

Kampen i Kristiansund ble et oppgjør med to omganger, på godt og vondt. Før Oldrups skade gjorde laget en fin bortekamp, og hadde god kontroll på mørkeblåtrøyene. Etter at midtbanemaestroen ruslet av så mistet laget noen defensive kvaliteter, selv om det skal sies at hjemmelaget ikke skapte all verden. Nå kommer nok ikke Oldrup tilbake på lørdag, men stabiliteten må vi ha på plass igjen. Vi er trygge på at Deilef tar den jobben på største alvor!

For lørdag kl. 18.00 er det altså coverkameratene fra Trondheim som kommer på besøk. Eirik Hornelands Rosenborg hadde en (for dem) bedriten sesongstart, men nå ser det plutselig ut som at laget har funnet en slags form. Etter famlingen i innledningen har laget funnet tilbake til en mer kjent 4-3-3-formasjon, og det har gitt resultater. Trønderne har unngått tap i åtte av de ni siste seriekampene, og de har på samme tid klaska inn 22 mål. Det er ikke et sjokkerende tall, men likevel betydelig bedre enn det de presterte i de åtte første kampene. Den gangen var fasiten fire nettkjenninger.

Trønderne har en stor stall, og vil sannsynligvis rotere noe siden de fortsatt befinner seg i Europa. Vi kjenner til de fleste som stiller opp på motsatt halvdel, men det er ikke usannsynlig at vi må stifte bekjentskap med unggutten Emil Konradsen Ceide. 17-åringen fikk muligheten mot Tromsø, og herjet tidvis på venstrekanten. Han dro seg fri flere ganger, har et høyt tempo, og assisterte blant annet bak gjestenes første mål. Han kan fort bli en interessant oppgave for back-klare Fredrik Nordkvelle.

Etter en litt traurig sommer så har vi sett flere forbedringer i det siste. Børven har funnet tilbake til målformen, og i perioder holder laget et bra offensivt tempo. Denne gangen vil vi sannsynligvis se Kaasa og Kitolano på banen samtidig, og det blir veldig interessant å se hva dette indreløperparet kan tilføre. Vi trenger gutter som kan flytte beina fort både framover og bakover, og det er noe disse to kan til gagns!

En som kan vippe dette i vår favør, er Moussa Njie. Storebrorshan har sklidd inn i laget på en bemerkelsesverdig god måte, til tross for at han kom hit uten kamper i beina. Han har vært en boksåpner langs kanten, og han er med på å skape avstander i motstanderens forsvarslinje. Med ham på banen må forsvaret sideforskyve raskere, og vi får større boltreplass i boksen. Og det er ingen ulempe, spesielt når vi ser på hvordan vi har scoret målene i det siste.

Vi går inn i en sesongdefinerende del av sesongen. Poengsankingen i de tre neste kampene kan avgjøre mye, og det starter nå! Mange har allerede skaffet seg sin billett, og vi håper at også du finner veien til stadion denne lørdagen. Vi vil skape en atmosfære en toppkamp og et medaljelag verdig!

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 15.00, og alle over 18 år er velkomne.

Etter kampen åpner vi igjen Fortet! Her blir det både intervjuer og god stemning.

Heia Odd!