Før kampen: Odd – S08

Velkommen til Olavs hjemfylke, sarpinger!

Kampen i Stavanger var et lite steg tilbake sammenlignet med våre foregående kamper. Vi hadde riktignok en håndfull på skadelista, men det var mer enn det som manglet i Siddisland. Defensivt så var det veldig tydelig at vi hadde en nykomponert forsvarsrekke, hvor det tok tid å sette posisjoneringen. Offensivt så var det brukbart til tider, men dårlig presisjon sørget for at det skjedde for lite foran mål. Det må rettes på!

Og helst innen søndag, da et poenghungrig Sarpsborg 08 tar turen til Skien. Sarpingene har sviktet nær sagt kapitalt denne sesongen, men de fikk en oppsving i forrige runde. Vålerenga-triumfen tok laget opp på kvalikplass, men bare på grunn av en bedre målforskjell enn Ranheim og godset.

For å si det rett ut så er det vanskelig å si hva 08 vil stille med, siden de har en stall på størrelse med Hydros lønningsliste på 70-tallet. Men hvis vi ser på mandagskampen mot engens, så kan vi anta at de stiller opp i en klassisk 4-4-2-formasjon, med to kanter som ofte trekker innover. Mye av spillet vil foregå sentralt, og det blir viktig at vi befolker dette området godt. Samtidig så kommer Kyle Lafferty tilbake etter karantene, så det er ikke utenkelig at gjestene vil ha et bredere preg på kantene, og gå for flere innlegg fra kantene. Dog har jo mr. Lafferty en fetisj for røde kort, så det meste som angår ham er jo risky business.

Etter den noe spesielle overgangen fra vrakgodset så har Mustafa Abdellaoue fått en ny vår. Klubbnomaden står kun med én scoring på fire kamper, men kampbloggens inntrykk er at den gamle Hasle/Løren-spilleren kommer til langt flere sjanser enn før. Og med gamle eskapader i minnet, så skjønner vi at dette er en mann som ikke må få plass i boksen!

Det er liten tvil om hvem som er favorittene i dette oppgjøret. Det var ingen stor prestasjon i Stavanger, men det er mye som tilsier at mulighetene vil være mange. Sarpsborgs spisspar er begge slappe førsteforsvarere, og det vil sannsynligvis være enkelt å spille seg gjennom det første pressleddet. Dermed vil vi få mange situasjoner med overtall i midtbaneleddet, og dermed blir det lettere for oss å true flere områder. Med raske spilvendinger vil det åpne seg rom på kant, samtidig som at vi kan skape overtallsituasjoner sentralt i banen. Og hvis indreløperne da gjør de riktige løpene, så kan vi true bakrom selv i etablert angrep … her ses det mange muligheter!

Hvis vi skal ha håp om en av de to øverste plassene, så må gutta opp på hesten igjen. Og vi kan hjelpe dem med det! God støtte betyr mye, og vi håper at så mange som mulig tar turen til Falkum. Bli med, og gi det du kan!

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 15.00, og alle over 18 år kan tre inn. Vi snakker kanskje årets siste sommerdag, grillen fyres opp, ølen (eller brusen, for eksempel) er kald, og kl. 18.00 er det kamp på stadion. Dette kan jo bare bli bra!

Heia Odd!

PS: Olav er Telemarking … det visste vel alle?